Skuplji lokalni prevoz u Vranju

Lokalne vesti - Ponedeljak 23.06.2014 - 13:21

Cene karata saobraćajnog preduzeća „ Kavim Jedinstvo“ poskupeće u proseku za 10 odsto za sve putničke linije na teritoriji Vranja od 1. jula 2014. godine, dogovoreno je na 86. sednici Gradskog veća.

Skuplja vožnja do okolnih mesta: autobuska stanica u Vranju Skuplja vožnja do okolnih mesta: autobuska stanica u Vranju

Gradski prevoznik prvobitno je tražio povećanje cena prevoza putnika od 15 odsto, pravdajući zahtev povećanjem akciza za gorivo i nabavkom novih vozila.

- Pojedini članovi Gradskog veća sa menadžmentom „ Jedinstva“ treba da utvrde projektovano uvećanje po zonama i linijama koje je „ Jedinstvo“ predložilo – kazao je Branimir Stojančić, portparol Gradskog veća.

Tako će povećanje cene karata za gradsku zonu biti uvećano za 10,7 odsto dok će za udaljena mesta poput Krive Feje biti samo pet odsto.

Stojančić je napomenuo da će svi prevoznici na teritoriji grada morati da se pridržavaju cena koje utvrđuje Gradsko veće.

Većnici su utvrdili i tekst konkursa za novčanu podršku projektima udruženja iz domena društvenog i humanitarnog rada od javnog interesa.

Zaključeno je da sve socio- humanitarne organizacije koje se finansiraju iz gradskog budžeta moraju da dostave izveštaje o svom poslovanju do 30. juna ove godine.

Ukoliko to ne urade, grad im više neće uplaćivati ni dinara.

Između ostalog, Gradsko veće donelo je  odluka o zabrani prodaje svih poljoprivrednih proizvoda van pijačnih mesta.

Odlučivanje o dvema najavljenim tačkama,koje su se ticale raspisivanja konkursa za dodelu sredstava za pomoć sportu i humanitarnim organizacijama, odloženo je za narednu sednicu.


 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: