Skupština: ANDONOVU nije verifikovan mandat

Lokalne vesti - Četvrtak 28.12.2017 - 12:29

Skupština Grada Vranja nije verifikovala mandat odborniku SDS-a Igoru Andonovu, nakon čega je on najavio žalbu Upravnom sudu.

Odbornička većina nije verifikovala mandat Andonovu FOTO: D. Ristić/OK Radio Odbornička većina nije verifikovala mandat Andonovu FOTO: D. Ristić/OK Radio

Andonov, inače predsednik Gradskog odbora SDS u Vranju, podneo je zahtev za verifikaciju odborničkog mandata umesto odbornice te partije Slavice Sotirović, koja je prethodno vratila mandat iz principijelnih razloga razloga.

Međutim, većina odbornika je glasanjem odbila verifikaciju mandata, što Andonov naziva apsolutnim nonsensom.

- Mislim da je ovo prvi ovakav slučaj u istoriji parlamentarizma u Srbiji.

Zamenik šefa Odborničke grupe SNS-a u Skupštini, poznati vranjski pravnik Miroslav Nešić je, kao predsednik verifikacionog odbora, rekao da su svi zakonski uslovi za verifikaciju mandata ispunjeni.

I onda, odbornici vladajuće većine ne izglasaju ono što propisuje zakon.

Ja ne znam kako da nazovem ovo što se dogodilo, to znači da većina može da izglasa šta im padne na pamet, na primer, da je u ovom trenutku noć, a ne dan
– rezignirano kaže Andonov.

On je napustio zasedanje Skupštine i najavio žalbu Upravnom sudu i siguran je da će mu sudski biti vraćen mandat.

- Ali nije suština u tome, već u činjenici da je postalo potpuno iluzorno baviti se politikom u ovakvim uslovima nepoštovanja izborne volje građana – kaže Andonov.

SDS je do najave ulaska SPS-a u lokalnu vlast bio u koaliciji sa SNS-om, a Andonov je bio na poziciji zamenika gradonačelnika.

Proletos je podneo ostavku na funkciju, a lokalni odbor SDS-a je prešao u opoziciju.

 

Zajedno sa Andonovim, zasedanje Skupštine Grada napustili su i odbornici DS-a, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: