SKUPŠTINA: Nova organizacija Gradske uprave

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.01.2016 - 14:12

U Gradskoj upravi u Vranju neće biti otpuštanja, jer je Skupština novim pravilnikom, ustanovila da nema viška zaposlenih.

Vranjanci će dobiti efikasniju GU; Foto: vranje.org.rs Vranjanci će dobiti efikasniju GU; Foto: vranje.org.rs

To u praksi znači da po novoj organizaciji GU, niko od 240 zaposlenih neće ostati bez posla, a građani će dobiti modernu i efikasniju lokalnu administraciju.

Govoreći o razlozima nove organizacije GU, gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je da će ona obezbediti efikasniji rad Gradske uprave, čime će masa nadležnosti biti razdvojena i strukturno uređenija.

Odbornici su usvojili i odluku o promeni Statuta grada, geografskom informacionom sistemu kao i onu koja se odnosi na novine koje se tiču taksi prevoza.

Bilo je reči i o postavljanju letnjih bašti, koska i trafika u gradu, ali i zaduživanju grada zbog kapitalnih ulaganja.

Odbornici su usvojili i dokument kojim se određuje maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave.

Izglasane su i tačke o otuđenju i davanju u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini za 2016. godinu, programu podrške za sprovođenje poljoprivredne politke i politike ruralnog razvoja.

Poslednja tačka koja je prošla na Skupštini odnosi se na program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2016. godinu.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: