Skupština usvojila rebalans budžeta

Lokalne vesti - Sreda 10.12.2014 - 12:49

Skupština grada Vranja većinom glasova odbornika usvojila je u sredu na 29. sednici rebalans budžeta za 2014. godinu.

Skupštinsko zasedanje Skupštinsko zasedanje

Rebalans predviđa budžet u visini od 2,32 milijarde dinara i budžetski deficit od 185 miliona dinara.

Uvodne napomene podneo je  Dragan Spirić, član Gradskog veća zadužen za budžet i finansije.

On je rekao da se rebalans usvaja u godini u kojoj je zaživela puna primena poreskih reformi uz smanjenje izvornih prihoda.
 
I pored toga prema njegovim rečima obezbeđeno je nesmetano funkcionisanje svih budžetskih korisnika, investiranje u Slobodnoj zoni, a isplaćena su i sva socijalna davanja.

On je kazao da je najvažnija karakteristika predloženog rebalansa veće izdvajanje za  Razvojni fond za 93 miliona dinara tako da on sada iznosi 228 miliona dinara.

Opozicija je žestoko kritikovala predlog rebalansa budžeta .

Odbornik Igor Andonov (SDS) kazao je da je ovakav budžet neodrživ jer 50 odsto sredstava odlazi na plate  koje su u nekim preduzećima enormno visoke.

Prema njegovim rečima nedopustivo je da direktor preduzeća Uprava Banje zarađuje mesečno 117.000 dinara.

Zaduženje grada samo u ovoj godini je 244 miliona dinara pa je kako ocenjuju odbornici opozicije  potpuno nerazumna konstatacija  gradskih vlasti da je budžet “razvojni”  jer socijalna davanja ostaju ista.

Odbornik Miroljub Stanković (SNS) kazao je da je problem u tome što je izostala finansijska kontrola u trošenju budžetskih para.

- Da je kontrole bilo ne biilo deficita koji je posledica nedomaćinskog ponašanja direktora gradskih preduzeća – kazao je Stanković.

Obraćajući se odbornicima gradskog parlamenta gradonačelnik Vranja Zoran Antić kazao je da grad nije prezadužen, njegovo zaduženje je 30 odsto od zakonom mogućeg, ali je najavio rapidno smanjenje plata uz ocenu da grad ne može da izdrži ovako skupu administraciju.

Za rebalans budžeta glasao je 41 odbornik, a protiv tri odbornika.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: