SKUPŠTINSKI RIALITI: Kokoške, pilići i ćurani

Lokalne vesti - Utorak 21.06.2016 - 11:51

Vranje - Konstitutivnu sednicu hanskog parlamenta obeležila je nesvakidašnja metaforična rasprava unutar SNS-a, i to za govornicom, prilikom diskusije o predlogu za izbor novog predsednika Skupštine.

Popović i Petrović FOTO OK Radio Popović i Petrović FOTO OK Radio

Goran Mladenović, predsednik  hanskih naprednjaka i kasnije na sednici izabrani predsednik opštine, predložio je Danijelu Popović , donedavnu predsednicu demokrata u ovom mestu, i taze pridošlicu u SNS, za kandidata za novog predsednika lokalnog parlamenta.

Novica Petrović, jedan od pomoćnika predsednika opštine u prethodnom mandatu iz redova naprednjaka, za govornicom je podsetio Mladenovića da je pre pet godina, dok je bio u opoziciji, Popovićevu nazvao kokoškom, u vreme kada je ona kao predstavnik DS-a bila na vlasti, na poziciji predsednika Skupštine.

- Ja sam čuo od jednog svog rođaka sa sela da petao kada želi da obavi nešto, on preskoči komšijsku ogradu, završi posao i vrati se u svoje dvorište.

Ovde imamo obrnutu situaciju. Kokoška je preskočila plot i došla kod petla.

Povela je sa sobom i piliće. Kako je petlu bilo malo samo kokoška, prigrlio je i pet pilića, koji  nisu mogli da prelete tek tako, nego su se promuvali  između taraba i ušli u petlovo dvorište
- kazao je Petrović, aludirajući na nedavni prelazak svih šest odbornika DS-a u redove SNS-a.

On je pojasnio i da ostala ostala “živina" u dvorištu zna za praksu da piliići kada odrastu i dobiju ono što žele, imaju običaj da prelate u neko drugo dvorište.

Na to je, dodao je Petrović,  živina koja je imala uvid u društvenu i političku stvarnost palanačkog kokošinjca, dobila odgovor da su pilići novi članovi porodice i da moraju da brinu o njima, kao i to da ti isti pilići moraju da dobiju neke nagrade i funkcije zbog svog hrabrog prelaska.

- Sva je prilika da se u ovu Skupštinu uvukao i jedan ćuran, koji je dobar za supu - replicirao  je Mladenović,  sada već aktuelni predsednik opštine i narodni poslanik u prethodnom sazivu Skupštine Srbije.  

Inače sednice hanskog parlamenta prepoznatljive su po čestim verbalnim i fizičkim incidentima.

Javnosti je poznato polivanje kiselom vodom Danijele Popović od strane jednog odbornika dok je vodila sednicu, kao i tuča između dva odbornika, kao i veoma česta vulgarna, uvredljiva i zapaljiva retorika između odbornika.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: