Slikari i muzičari u PLAVOJ akciji

Lokalne vesti - Četvrtak 21.04.2016 - 09:15

U Galeriji Narodnog muzeja je u sredu organizovan likovno-muzički performans pod nazivom „Plavo“, na kojem je petnaestak slikara iz Vranja stvaralo uz pesme grupe „Jolly Jumper“ u neuobičajenim verzijama.

Svi se nadaju nastavku druženja; Foto: D. Ristić Svi se nadaju nastavku druženja; Foto: D. Ristić

Inicijativa za ovakvu manifestaciju je potekla od neformalne grupe koju čine Nite Stoiljković, Zizi Petrušijević i Jovica Džoli, sa idejom da se sa lepim prolećnim danima u gradu organizuje i neki lep umetnički događaj.

- Sa prolećem treba da se dešavaju neke lepe stvari i mi smo želeli da svojim doprinosom tome damo neki umetnički smisao.

Zahvaljujem se svima koji su se odazvali našem pozivu i mogu da kažem da sam prijatno iznenađen sastavom ljudi koji su ovde radili
– rekao je Nite Stoiljković.

I Zizi Petrušijević je vrlo zadovoljna odzivom umetnika koji nisu pokazali sujetu i pristali da rade u neuobičajenim okolnostima.

- Zaista je bilo malo vremena, a slike su super i ja očekujem da se ovakav događaj ponovi.

Bilo je još pozvanih umetnika i verujem da će i oni doći sledeći put
– kazala je Zizi.

Lokalna samouprava nije imala dilemu da li da podrži jedan ovakav događaj, jer su retke prilike kada se vranjski umetnici okupljaju u ovolikom broju.

- Kao rezultat današnjeg rada, grad je bogatiji za 15 umetničkih dela naših umetnika, što je vrlo dragoceno.

Već vidimo da je ova akcija pokrenula talas pozitivne energije u umetnosti i bila bi šteta da se na ovome završi, tako da ja mogu da obećam da će umetnici i ubuduće moći da računaju na podršku Grada
– najavila je Nela Dimitrijević, gradska većnica za kulturu.

Uz Zizi i Niteta, učestvovali su i Svetislav Slavković Kajzer, Nidža Nikolić, Mita Ristić, Dobri Petrušijević, Slađana Nedeljković, Nikola Stojanović, Vladimir Ilić i drugi.


Ovaj multimedijalni performans je imao i humanitarni karakter, jer je u Galeriji postavljena kutija za dobrovoljne novčane priloge koji će biti uplaćeni na namenski račun za obnovu zgrade vranjskog pozorišta.

Nakon slikarskog, usledio je muzički deo u kojem je inkarnacija grupe „Jolly Jumper“ imala neuobičajen nastup.

Naime, Jovica Davidović je samo uz pratnju klavijatura izvodio pesme svoje grupe, ali i nekoliko pesama „Queen“ i „Bad Company“, uz par neočekivanih obrada, tipa Bajaga ili Bijelo dugme.

- To je moja davnašnja želja, da neke naše stare pesme pevam samo uz pratnju klavijatura.

Ovo je šesti put kako nastupam na izložbi i mislim da „Jolly Jumper“ nije pravo rešenje za takve stvari, ali uz ovakav umetnički eksperiment dobro ide ovakva muzička priča
– rekao je za OK Radio Joca Davidović.

 

    

    
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: