SLOBA, POČASNI GRAĐANIN: Pamtimo proročke reči

Lokalne vesti - Sreda 11.03.2015 - 11:25

Vranje - U sredu se navršilo devet godina od kako je u Hagu preminuo bivši predsednik Srbije i SRJ, “najvoljeniji Srbin”, Slobodan Milošević.

U vreme komemoracije Slobodanu Miloševiću U vreme komemoracije Slobodanu Miloševiću

Milošević je inače i počasni građanin grada Vranja, ali gradska delegacija nikada nije položila cveće na njegov grob.

To je redoovno do pre nekoliko godina činila delagacija SPS-a, ali ove godine ni to neće biti slučaj.

Opet, u SPS-u kažu da se nisu odrekli Miloševića, već da su samo modernizovali njegove ideje.

Član IO GrO SPS u Vranju Branimir Stojančić kaže da se svaki socijalista danas seća poslednjeg Miloševićevog govora i da bi svaki građanin ove zemlje trebalo još jednom da ga pročita i da se priseti “proročkih reči” velikog vođe.

– Na žalost, ostale su samo proročke reči izrečene u poslednjem govoru Slobodana Miloševića. Taj govor održan je 3. oktobra 2000. godine koji nas je upozoravao, a nismo umeli da slušamo.

Nešto što je tada rekao i danas odzvanja u ušima onih koji su ga sledili i to sve više dobija na aktuelnosti – kaže Stojančić.

On nije želeo da citira delove govora, već je samo uputio na pomenuti tekst od 3. oktobra.

– Preporučio bih svima da još jednom dobro pročitaju taj tekst. Što više prolazi vreme od smrti predsednika Miloševića, sve više raste njegova popularnost.

Kao I svim velikim ljudima, vreme mu ne može ništa, samo mu plaća kamatu. Šteta što ga nismo više slušali dok je bio živ – kaže Stojančić.

Na pitanje koliko se danas među socijalistima poštuje i sprovodi politička ideologija Slobodana Miloševića, Stojančić odgovara da osnova koju je Milošević postavio i danas traje.

– Socijalistička partija Srbije je na poslednjem Kongresu postala modernija stranka, ali je osnova koju je postavio Slobodan Milošević ostala ista.

To i danas traje i trajaće dok je socijalista, a podsetiću da smo mi na vlasti u Vranju od devedesetih godina, bez pauze – kaže sekretar Stojančić.

Inače, podsetimo da je Slobodan Milošević sahranjen u dvorištu porodične kuće u Požarevcu, 18. marta 2006. Niko iz Vranja, kako se saznaje, u sredu neće otići na grob svog neprikosnovenog vođe.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: