SLOBODNA ZONA i u Vranju

Lokalne vesti - Petak 13.05.2016 - 09:16

Filmski festival Slobodna Zona ovog proleća kreće u desetu jubilarnu Turneju širom Srbije, u okviru koje će posetiti i Vranje, od 16. maja.

Insert iz filma Insert iz filma "Dugme od sedefa"; Foto: Printscreen

Pet najboljih filmova sa prošlogodišnjeg festivalskog programa, po izboru publike i selektora, tokom aprila, maja i juna, predstaviće se publici u 45 gradova naše zemlje.

U Vranju će smotra biti priređena u Biblioteci “Bora Stanković”, u Američkom kutku, u periodu od 16. do 20. maja.

Predvodnik ovogodišnjeg repertoara je, do sada najubedljiviji pobednik po izboru publike Slobodne Zone, film “Dugme od sedefa” čileanskog reditelja Patrisija Guzmana.

Vizuelno fascinantan, emotivan i faktografski, “Dugme od sedefa” spaja neverovatne činjenice o uticaju i značaju vode za čovečanstvo, dok se istovremeno okreće domorodačkom stanovništvu čileanske Patagonije, desetkovanom od strane prvobitnih kolonizatora, a zatim gotovo dokrajčenom brutalnošću Pinočeovog režima.

Na repertoaru ovogodišnje turneje “Slobodne zone” nalaze se i filmovi “Ovnovi”, “Klub”, ”Ples sa Marijom” i “The Yes Men su revoltirani".

Projekcije su od 19 sati, a ulaz je besplatan.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: