SLUČAJ KOSTIĆ: Prebijanje ili pokušaj ubistva?

Lokalne vesti - Sreda 14.09.2016 - 21:16

Policija je podnela krivične prijave protiv dva lica za koje se osnovano sumnja da su 24. avgusta brutalno pretukli Slobodana Kostića ispred Železničke stanice u Vranju, ali slučaj nije ni izbliza rešen, tvrdi Ivica Petrušević.

Petrušević je direktni učesnik slučaja Foto fb Petrušević je direktni učesnik slučaja Foto fb

Petrušević je vlasnik vozila „Citroen“ koje je takođe stradalo u rano jutro tog 24. avgusta, kada je više maskiranih napadača pretuklo Kostića.

Vozilo je Slobodan Kostić, po zanimanju auto limar, preuzeo da izvrši popravke, ali je umesto sređivanja, nakon “obrade” napadača, dodatno oštećeno.

Petrušević tvrdi da je Kostić zapravo stradao kao svedok u slučaju obijanja tog istog „Citroena“, pre tri godine, kada je iz vozila ukradena roba vredna 2.000 evra.

- Ni taj slučaj nije rasvetljen, a prilikom istrage, jedan od inspektora policije u civilu je zastrašio ženu svedoka u tom slučaju, tako da je ona napustila prostorije MUP-a.

Iako su kamere u prostorijama policije sigurno zabeležile ko je razgovarao sa njom i izvršio pritisak da odustane od svedočenja, to do dana današnjeg nije utvrđeno
– kaže Petrušević.

On tvrdi i da bi napad na Kostića morao da se kvalifikuje kao pokušaj ubistva, što nije učinjeno, a sve u pokušaju da se minimizira odgovornost počinilaca.

- Napadači na Kostića imaju zaštitu policijskog inspektora Bobana Petrunovića “Gavrana” i to je javna tajna.

O tome govori i Slobodan Kostić u pisanoj izjavi policiji, koju je dao nakon napada
– kaže Petrušević.

On je redakciji OK Radija dostavio i kopiju Kostićeve izjave, inače meštanina Ćukovca, u kojoj Kostić kaže:

- Što se tiče izjave moje da iza ove grupe stoji inspektor Boban Petrunović zvani Gavran, želim da ponovim da to celo selo Ćukovac zna i priča, jer ova lica imaju preko 30 krivičnih dela, a nisu u zatvor jer imaju zaštitu – stoji u izjavi.

Petrušević kaže da se povodom ovog slučaja obratio pismeno Policijskoj upravi u Vranju i načelniku Igoru Živkoviću i tražio da se istraga proširi i pričinjena šteta na njegovom automobilu uzme u obzir i uvrsti u slučaj.

On smatra da “Citroen” nije stradao kao kolaterarna šteta kafanske tuče, kako to sada izgleda, već da je to poruka napadača upućena njemu.

- Na automobilu su još i tragovi krvi napadnutog Kostića, a način na koji je napad izvršen i težina njegovih povreda upućuje na to da bi delo trebalo okvalifikovati kao pokušaj ubistva, a ne kao običnu tuču – navodi Petrušević.

U zvaničnom odgovoru Policijske uprave Vranje Ivici Petruševiću na njegov zahtev stoji:

- Stav Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, što se tiče oštećenja vozila jeste da se radi o krivičnom delu Uništenje i oštećenje tuđe stvari iz čl. 212. KZ R. Srbije, delu za koje se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi, te će shodno tome vlasniku vozila, po otkrivanju izvršioca biti dostavljeni podaci o izvršiocima radi podnošenja privatne tužbe.

Policija je u petak, 9. septembra saopštila da je podneta krivična prijava protiv dvojice muškaraca, starosti 22 i 23 godine, iz okoline Vranja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nanošenje teške telesne povrede.

Ova lica se, kako je OK Radio nezvanično saznao, dovode u vezu sa slučajem napada na Slobodana Kostića, ali Ivica Petrušević tvrdi da time slučaj ne može biti rešen.

- Napad na Kostića i obijanje mog auta i krađa iz 2013. godine su povezani, jer su izvršioci isti.

Kostićevo prebijanje je bio pokušaj ubistva i dok se ova dva događaja ne istraže zajedno i ne pronađu nalogodavci, slučaj ne može biti rešen
– zaključuje Petrušević.
 

Slučaj Kostić, početak
Slobodan Kostić (27) iz Ćukovca brutalno je pretučen u sredu, 24. avgusta u ranim jutarnjim časovima, ispred Železničke stanice u Vranju od strane grupe napadača pod fantomkama i u crnim kombinezonima.

- Bilo ih je najmanje trojica i udarali su me nekim palicama ili šipkama, nisam siguran. Pao sam na zemlju, udarali su me po glavi, rukama i nogama. Šta se nakon toga dešavalo, ne mogu sa sigurnošću da se setim – kaže Kostić.

Posle tuče, Kostić je sa povredama glave, ruke i noge, upućen je na specijalističke neurološke i hirurške preglede.

 

Ovaj tekst prizveden je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja u okviru projekta "Stop kriminalu, stop korupciji". Stavovi izneti u njemu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: