Slučaj magnetne rezonance: Otvoreno pismo gradonačelniku

Lokalne vesti - Utorak 10.06.2014 - 11:28

Nakon pisanja OK Radija o problemima nastalim zbog najave da bi u zgradi „Lepa Brena“ u Vranju trebalo da bude otvoren kabinet za magnetnu rezonancu, skupština stanara te zgrade poslala je otvoreno pismo gradonačelniku Vranja.

pismo gradonacelniku pismo gradonacelniku

Kako je saopšteno, skupština stanara se u potpunosti slaže sa stavom da Vranje treba da dobije savremenu medicinsku tehniku poput uređaja za nuklearnu magnetnu rezonancu, ali se protive da taj kabinet bude u stambenoj zgradi u centru grada.

- Na osnovu Vaše izjave na OK Radiju u tekstu „Slučaj magnetne rezonance: Može li se zaustaviti progres?“ stiče se utisak da skupština stanara sprečava tehnički napredak našeg grada, a mi odgovorno tvrdimo da je istina potpuno suprotna.

Pošto ste tako otvoreno stali iza projekta magnetne rezonance kao gradonačelnik, smatramo da bi jedino korektno sa Vaše strane bilo da ponudite neke odgovarajuće gradske prostorije ili prostorije Zdravstvenog centra za smeštaj jednog takvog uređaja.

Inače, Vašu otvorenu podršku realizaciji projekta u lokalu i podzemnoj garaži u okviru naše stambene zgrade smatramo velikim licemerjem i ugrožavanjem naših građanskih prava i bezbednosti.

Takođe smatramo da bi mnogo profesionalnije i odgovornije sa Vaše strane bilo da proverite zakonitost rada gradskih urbanističkih i građevinskih službi i inspekcija – piše u pismu stanara.

Vlasnik lokala u podrumu „Lepe Brene“ je Dragoljub Nešić.

Stanari tvrde da je on izdavanjem lokala leskovačkoj klinici za magnetnu rezonancu načinio nekoliko prestupa.

- On je „velikodušno“ ponudio da poliklinika sa nuklearnom magnetnom rezonancom bude smeštena u lokalu čiji je on vlasnik, a nalazi se u okviru naše zgrade.

Ovom prilikom Vas obaveštavamo da je gospodin Nešić izvršio sledeće prestupe u cilju da svoj lokal, inače bivšu prodavnicu obuće „Metro“, prenameni za smeštaj poliklinike.

Bez ikakve građevinske dozvole je izvršio proširenje svog lokala, pripajanjem dela zajedničke podzemne garaže.

Sve radove na rekonstrukciji je izvodio bez građevinske dozvole, pri tome je odsečen i deo noseće grede u podzemnoj garaži da bi mogli da budu unešeni ogromni uređaji.

Za sve te radove i prenamenu lokala on nije tražio nikakvu saglasnost skupštine stanara.

Sva oprema je unešena i montirana bez ikakvih prethodno pribavljenih dozvola – stoji u pismu u kome se dodaje da u budućoj poliklinici treba radi sin vlasnika lokala Nešića, deca lokalnih inspektora, kao i lekari koji daju podršku projektu.

- Pitamo Vas čiji ste Vi gradonačelnik i čija prava štitite?

Da li ste gradonačelnik nas, mirnih i skromnih građana, ili ste gradonačelnik ljudi poput Dragana Džeka?

Otvoreno Vam poručujemo da osećamo da smo prepušteni na milost i nemilost gramzivim i nasilnim ljudima koji potplaćuju sve nadležne organe u cilju ostvarivanja svojih beskrupuloznih interesa.

A tako se osećamo zato što što nadležne gradske službe, uprkos našim zahtevima, nisu ništa poduzele da zaštite naša prava i zakon – napisali su stanari četvrte zgrade kompleksa „Lepa Brena“.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: