SLUČAJ PIROMANA: Nisam snimao telefonom!

Lokalne vesti - Četvrtak 02.07.2015 - 11:49

Meštanin sela Surdul kod Vranja Boban Jović (22) saslušan je u vranjskom Višem tužilaštvu zbog sumnje da je 26. juna u večernjim satima polio benzinom i zapalio Dragana Stojanovića (43) iz Viševca.

povredjeni Stojanovic se oporavlja na vranjskoj Hirurgiji - FOTO: A.Stojkovic povredjeni Stojanovic se oporavlja na vranjskoj Hirurgiji - FOTO: A.Stojkovic

Kako se saznaje, on je priznao zločin, ali je odbacio tvrdnje meštana da je mobilnim telefonom snimao Dragana u plamenu.

- Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu Policijske uprave u Vranju, saslušan 28. juna pred zamenikom Višeg javnog tužioca u Vranju zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju.

U toku dalje istrage biće preduzete i druge dokazne radnje radi pribavljanja materijalih dokaza, a pored ostalog obaviće se psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog u pogledu njegovog duševnog zdravstvenog stanja u vreme izvršenja krivičnog dela, odnosno utvrdiće se njegova uračunljivost - kaže Leposava Jovčić, portparolka Višeg tužilaštva u Vranju.

Ona više detalja sa saslušanja nije mogla da saopšti, jer bi se time, kako je rekla, povredila prava osumnjičenog.

Na odeljenju Hirurgije vranjske bolnice povređeni Dragan Stojanović se uspešno oporavlja.

– Pacijent je na odeljenje Hirurgije primljen sa opekotinama drugog B stepena. Ukazana mu je sva potrebna medicinska pomoć, tako da se uspešno oporavlja.

Dobro se oseća, bez problema ustaje iz kreveta i šeta, tako da će ovih dana biti otpušten na kućno lečenje.

Prema rečima lekara sa Hirurgije, opekotine drugog B stepena mogu ostaviti vidljive posledice nakon zarastanja rana – kaže Beba Kanački iz službe za odnose s javnošću Zdravstvenog centra u Vranju.

Podsetimo da se incident dogodio 26. juna u večernjim časovima ispred kancelarije Mesne zajednice Barelić.

Svađa je nastala kod lokalne kafane, ispred čijih vrata je Jović ostavio svoj motor. Nakon što je Jovića vlasnik lokala zamolio da motor pomeri sa ulaznih vrata, on se razbesneo, uzeo flašu sa benzinom i krenuo da juri vlasnika kafane.

Ovaj je uspeo da pobegne, ali se igrom slučaja na tom mestu zadesio Stojanović koji je pokušao da smiri Bobana.

Napadač je pojurio ka njemu, šljusnuo ga benzinom i zapalio upaljačem. Tom prilikom Stojanović je zadobio teške telesne povrede. Napadač je pobegao sa lica mesta, ali je dan nakon incidenta uhapšen u svojoj kući u Surdulu.

Inače, mladić koji je od ranije poznat policiji po razbojništvima i silovanju Boban Jović, tereti se za pokušaj ubistva, a sudija za prethodni postupak Nada Čović odredila mu je pritvor do 30 dana.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: