SLUČAJ SIMPO: Još jedno odlaganje!

Lokalne vesti - Sreda 03.12.2014 - 11:19

Suđenje u sporu između grada Vranja i „Simpa“ oko izbora novog Nadzornog odbora te firme ponovo je odloženo.

Upravna zgrada Simpa u Vranju Upravna zgrada Simpa u Vranju

Iako je ono trebalo da bude održano u utorak u leskovačkom Privrednom sudu, zbog zdravstvenih problema gradskog pravobranioca, ročište je odloženo za 16. decembar.

 

– Suđenje je trebalo da bude održano u utorak, ali sam ja hitno morao kod lekara. U slučajevima kada se tužilac ne pojavi, tužba se po zakonu povlači.

 

Ja sam zakasnio nekih dvadesetak minuta i oni su za to vreme doneli odluku o povlačenju, ali sam priložio lekarsko uverenje i sud je odluku poništio i novo ročište zakazao za nešto manje od dve nedelje – kaže gradski javni pravobranilac Dragan Mihajlović.

 

Podsetimo da je prvo ročište prvi put bilo zakazano za 24. novembar, ali je tada odloženo pošto je sud od pravnih zastupnika „Simpa“ zatražio dodatnu dokumentaciju, odnosno izvod iz zapisnika sa poslednje sednice Skupštine te kompanije.

 

Tada je novi susret dve suprotstavljene strane bio zakazan za 2. decembar u vranjskom odeljenju leskovačkog Privrednog suda.

 

Inače, problem je nastao kada je posle konverzije kapitala firme u državno vlasništvo, Skupština akcionara „Simpa“ izabrala novi Nadzorni odbor fiirme, u koji nije ušao ni jedan predstavnik lokalne vlasti iz Vranja.

 

Budući da je Vranje vlasnik oko 36 odsto akcija, te da je „Simpu“ oprošteno, po preporuci države, oko dve milijarde dinara duga, Vranje je uložilo žalbu na odluku Skupštine i traži privremenu meru zabrane izbora novog Nadzornog odbora.

 

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: