SMANJENJE PLATA I TAČKA: Stop za kafe i igrice na poslu!

Lokalne vesti - Petak 12.12.2014 - 19:13

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić najavio je u petak da će plate zaposlenima u javnom sektoru definitivno biti smanjene.

Lideri lokalne vlasti saopštavaju tužnu vest Lideri lokalne vlasti saopštavaju tužnu vest

Kako je kazao, Grad započinje restriktivne mere štednje gradskog budžeta.

Antić je naglasio da on u potpunosti razume i podržava radnike lokalne samouprave u borbi za radnička prava, ali da će oni koji organizuju štrajkove, morati da trpe konsekvence.

– Ako je društvo takvo kakvo je i ako smo rekli da će sva zaposlena, izabrana i postavljena lica, uključujući i gradonačelnika, morati da pretrpe smanjenje zarada, onda će morati.

Imamo situaciju da pojedini direktori u javnim preduzećima imaju i po 114.000 do 117.000 dinara, a da pojedini zaposleni u istom tom preduzeću imaju i po 94.000 dinara. To više neće moći tako – kaže Antić.

On je najavio da će zarade biti smanjene za oko 20 odsto.

– Nemoguće je i nedopustivo da 50 odsto gradskog budžeta odlazi na plate zaposlenih.

Ne govorim demagogiju kako bih prikupljao političke poene, ali već jednom mora da se zavede red.

I sada ću reći i javno da podržavam radnike Gradske uprave koji vode borbu za svoja radnička prava, ali štrajkove, odnosno obustave rada nisam, niti ću podržavati.

Svako ko ih organizuje, snosiće odgovornost. Takođe, više nećemo tolerisati nerad, ispijanje kafa i igranje igrica na radnom mestu, jer postoje ljudi u ovom gradu koji žele da rade i koji poštuju radno mesto – kaže Antić.

On je na kraju najavio smanjenje broja zaposlenih za pet odsto u narednoj godini. Taj proces mora biti završen do juna 2015. godine.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: