Smena na čelu Apoteke

Lokalne vesti - Ponedeljak 14.04.2014 - 15:05

Direktorka Apoteke Vranje Suzana Savić biće smenjena na sednici Skupštine u utorak, ukoliko bude kvoruma, saznaje OK Radio.

Tomić Tomić

Na njeno mesto biće imenovana v.d. direktora Olivera Tomić, inače supruga doskorašnjeg upravnika Doma zdravlja, doktora Srđana Tomića.

Predlog za razrešenje Savićeve i imenovanje Tomićeve mandatno-imunitetskoj komisiji stigao je iz vladajuće koalicije u Vranju, a prema rečima gradonačelnika Vranja Zorana Antića, ta odluka “isprovocirana” je mnogim dešavanjima u gradskoj Apotekarskoj ustanovi.

– Doneli smo odluku o ovim promenama jer se tamo svašta dešavalo.

Bilo je raznih nepravilnosti i nelogičnosti u finansijskom smislu, pa s toga ni Gradsko veće nije na poslednjoj sednici usvojilo finansijski izveštaj Apoteke Vranje – kaže gradonačelnik Antić.

Predsednik mandatno-imunitetske komisije Siniša Mitić ističe da su članovi tog skupštinskog tela razmatrali predlog razrešenja i imenovanja i da je doneta odluka da ni u jednom slučaju nema ničeg spornog.

Kako saznajemo, Olivera Tomić je diplomirana farmaceutkinja i trenutno je načelnica ogranka 1, apoteke u centru grada.

U “državnoj” apoteci radila je do otvaranja svoje private apoteke.

Nakon što je svoj privatan biznis ugasila, ponovo je dobila posao u Apoteci Vranje, ali je tadašnja direktorka Jasmina Arsić poslala u ogranak Vranjska Banja.

Po dolasku Suzane Savić 2012. godine, Olivera je iz Banje prebačena u Vranje.

– Oliveru je iz Vranjske Banje u Vranje povukla Suzana Savić, tako da će verovatno sada Olivera Suzanu imenovati za pomoćnicu direktora.

Apoteka ima veliki problem sada jer tokove novca kontroliše samo jedna osoba, a to je direktorka.

Ona odlučuje ko će biti dobavljač lekova, ona odlučuje koliko će nešto platiti ili ne, ona odlučuje gde će i kako novac trošiti – priča jedan od službenika ZU Apoteka Vranje.

Podsetimo da je Suzana Savić na mestu direktorke bila od avgusta 2012. godine.

Imenovana je na predlog tada vladajuće stranke, URS-a. Od kako je ona na čelu ustanove, Apoteka Vranje postala je jedna od najnetransparentnijih ustanova u gradu.

Do sada direktorka nije saopštila ni jedan podatak vezan za rad i funkcionisanje Apoteke, a na zahteve za pristup informacijama od javnog značaja uglavnom nije odgovarala.

Gradonačelnik Vranja kaže da je i to jedan od razloga za njenu smenu, jer kako je istakao, “ZU Apoteka Vranje nije ničije privatno vlasništvo niti porodično nasleđe”.

Aleksandar Aca Stojković

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: