Smena na vrhu SSS u Vranju

Lokalne vesti - Četvrtak 05.02.2015 - 12:39

Diplomirana pravnica Ružica Stošić nova je predsednica Veća Saveza Samostalnih sindikata Srbije za Pčinjski okrug.

Nova predsednica SSS i njena prethodnica Nova predsednica SSS i njena prethodnica

Ona je na toj funkciji zamenila Miru Dimitrijević, takođe pravnicu, kojoj je istekao petogodišnji mandat.

Stošićeva je 14 godina u Veću Saveza samostalnih sindikata bila stručni saradnik za radno-pravnu zaštitu zaposlenih.

Ona je jedini kandidat za ovu funkciju, a njeno imenovanje na izbornoj sednici Skupštine Saveza  samostalnih sindikata koja je u četvrtak održana u Vranju jednoglasno su podržali poverenici svih šest sindikalnih organizacija u Pčinjskom okrugu.  

- Ogroman broj radi ne prima zarade i nema uplaćene doprinose za penzijsko invalidsko osiguranje, tako da su naši radnici, naše članstvo u ovoj situaciji na ivici egzistencije, ili bukvalno gladuju – kazala je Stošić.

Ona je izrazila očekivanja da će dobra saradnja sa poverenicima svih sindikalnih organizacija u okrugu biti nastavljena i u narednom periodu i da će probleme zaposlenih kako je kazala zajedno „razrešavati“.  

Kolegama se zahvalila i Mira Dimitrijević, dosadašnja predsednica i sindikalcima poželela što manje problema u daljem radu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: