Smrt kao siguran dobitnik

Lokalne vesti - Četvrtak 25.08.2016 - 12:54

U organizaciji vranjske Biblioteke a u okviru ,,Dana Vranja“ u sredu je u Galeriji narodnog muzeja održana promocija knjige “Smrt za poneti” Zorana S. Nikolića.

Detalj sa promocije FOTO gradski sajt Detalj sa promocije FOTO gradski sajt

Pred skoro punom salom Galerije o novom romanu poznatog vranjskog pisca govorili su Nikola Živanović, književni kritičar i Nebojša Lazić, profesor savremene srpske književnosti, ali i sam autor.
 
Suprotno običajima vranjske publike, i posle izlaganja “nadležnih” bilo je nekoliko komentara iz publike, a roman “Smrt za poneti” ocenjen je kao uspelo delo, osveženje na srpskoj književnoj sceni.
 
- Kada posmatramo odvojeno život i smrt, može se reći da život dobija hiljadu bodova, a smrt samo jedan, ali dovoljan da pobedi.
 
Svi ti poeni koje dobijamo dok smo živi, ne važe se i potiru samo sa tim jednim kojim dobijamo prilikom smrti, što nas dovodi do zaključka da nam život vredi nula bodova
- zaključio je književno veće na svoj osoben način i Nikolić.

Inače, izdavač romana je beogradska  ,,Laguna", sa kojom je autor  potpisao ugovor za digitalno izdanje romana.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: