Smrzavanje: Manjak mazuta hladi radijatore u Vranju

Lokalne vesti - Četvrtak 17.04.2014 - 10:51

U Vranju je zbog nestašice mazuta daljinsko grejanje u sredu bilo obustavljeno u većem delu grada.

ilustracija ilustracija

Iz „Novog doma“ kažu da je problem rešen u noći između srede i četvrtka,   kada je stigla cisterna mazuta iz toplane u Leskovcu.

- Morali smo da pozajmimo mazut, jer smo imali problem sa dobavljačem čiji je račun u blokadi, a mi po Zakonu o javnim nabavkama ne smemo od drugih dobavljača da kupujemo mazut – kaže Slavko Nikolić, zamenik direktora u tom preduzeću.

Prema njegovim rečima od jutros je situacija sa grejanjem potpuno normalizovana.

Korisnici daljinskog grejanja u Vranju međutim žale se da radijatori ipak nisu dovoljno zagrejani i da su stanovi i dalje hladni.

Predstavnici „Novog doma“ u sredu su na sastanku sa gradskim rukovodstvom  doneli odluku da ne prekidaju grejnu sezonu zbog naglog zahlađenja.

Bez obzira na takve odluke, mazuta nema pa je grejanje prekinuto najpre u Zdravstvenom centru, a onda i u soliterima u bloku Pošta- banka i naselju „Češalj“ .

Dobri Milanović, smenovođa u jednoj od kotlarnica u Vranju, kazao je da je u pomenutim delovima grada u toku jučerašnjeg  dana grejanje prekinuto onog trenutka kada je mazut nestao.

Meteorolozi najavljuju i narednih dana padavine i niske temperature, a u „Novom domu“ tvrde da su pristigle količine mazuta dovoljne za grejanje  do kraja aprila.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: