SNS: Brzo ćemo preuzeti vlast

Lokalne vesti - Četvrtak 12.05.2016 - 10:26

Pregovori oko formiranja nove gradske vlasti u Vranju nastavljeni su u sredu novim krugom razgovora između SNS-a, sa jedne i SDS-a, DS-a i JS sa druge strane.

Rezultati razgovora u narednih nekoliko dana; Foto: OK Radio Rezultati razgovora u narednih nekoliko dana; Foto: OK Radio

U novom krugu razgovora u ime DS-a učestvovao je potpredsednik GrO ove stranke Perica Janković, koji kaže da su pregovori još uvek neformalni, ali će ovo pitanje razmatrati stranački organi.

Međutim, za sada je gotovo sasvim izvesno da vranjske demokrate neće ući u kombinaciju za novu vladajuću koaliciju, kaže predsednik GrO DS-a u Vranju Slobodan Stamenković.

Razlog za to je najverovatnije činjenica da je pre pet dana raspušten odbor ove stranke u Petrovcu na Mlavi u pokušaju da napravi koaliciju sa naprednjacima za lokalnu vlast.

Dejan Manić, predsednik GrO JS-a je kratko odgovorio da je „lopta u dvorištu naprednjaka“ i razgovore nazvao „nezvaničnim“.

- Kada bude bilo i ako bude bilo nečega konkretnog, obavestićemo vas – rekao je Manić.

Kao najozbiljniji kandidat za partnera naprednjaka u gradskoj vlasti već neko vreme se spominje SDS.

Predsednik GrO ove stranke u Vranju Igor Andonov kaže da se još uvek razgovara o principima funkcionisanja gradske vlasti u narednom periodu i da još uvek nema dogovora.

- Mi nismo u poziciji da postavljamo uslove, ali insistiramo da na najodgovornija mesta u gradu dođu najbolji mogući kandidati.

Ukoliko postignemo dogovor, ućićemo u vlast, ukoliko ne, ostaćemo u opoziciji
– odgovara Andonov.

Šef „onih u čijem dvorištu je lopta“, Slaviša Bulatović, kaže za OK Radio da su razgovori bili više nego korektni i najavio rezultate vrlo brzo.

- Građani će vrlo brzo dobiti gradsku vlast kakvu zaslužuju i biće više nego zadovoljni njenim sastavom – kaže predsednik GrO naprednjaka Bulatović.

Koalicija oko SNS-a će po njegovim rečima najverovatnije u gradskoj vlasti imati partnera iz redova stranaka sa kojima se razgovara, ali će se sve konkretno znati u narednih nekoliko dana.

- Do kraja nedelje ćemo imati novi krug razgovora. Očekujem da ćemo narednih dana imati i sastanak sa predsednikom Skupštine grada i da konstitutivna sednica novog saziva parlamenta bude sazvana u najkraćem mogućem roku – kaže Bulatović.

Podsetimo, po zakonu, konstitutivna sednica lokalnog parlamenta mora da bude održana do 25. maja.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: