SNS: Imamo plan za oporavak Vranja

Lokalne vesti - Četvrtak 08.10.2015 - 13:23

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Vranju predstavio je Savet za ekonomiju, privredu, industriju i turizam, koji čine, kako su rekli, istaknuti privrednici i ekonomisti iz Vranja i Vranjske Banje.

Najvažniji članovi Ekonomskog saveta SNS-a FOTO S. Tasić Najvažniji članovi Ekonomskog saveta SNS-a FOTO S. Tasić

Za predsednika Saveta je izabran Zoran Velinović, rukovodilac bujanovačkog Odeljenja subotičkog Ekonomskog fakulteta.

Prvi potpredsednik Saveta je Dragoljub Kostić, direktor preduzeća „Megal“ iz Bujanovca, drugi je Goran Živković, diplomirani ekonomista, dok je za sekretara Saveta izabran Milan Mitić.

Velinović je istakao da Savet ima oko 460 ekonomista i privrednika i da će mu aktivnosti biti usmerene na poboljšanje uslova za privredni razvoj.

- Prvi zadatak Saveta je da se uradi procena stanja privrede u Vranju i Vranjskoj Banji. To podrazumeva izradu tzv. lične karte svakog preduzeća, sve s ciljem da bi se imala prava slika o stanju privrede u Vranju i daljim planovima razvoja - kaže Velinović.

On je najavio i otvaranje Industrijske slobodne zone u Vranju, i to na dve lokacije. Pored postojeće u Bunuševcu, njoj će biti pridodati i objekti i zemljište koji su u vlasništvu „Jumka“.

Za to SNS pripisuje zasluge sebi. Stranka koja, navodi Velinović, i ako ne učestvuje u vlasti na lokalu, radi za dobrobit građana Vranja.
 
Govoreći o stanju vranjske privrede Goran Nikolić, jedan od potpredsednika vranjskih naprednjaka i član NO u „Simpu“, rekao je je zadovoljan trenutnim stanjem u ovom preduzeću, ukoliko se ono uporedi sa situacijom iz 2014. godine.

- Nisam siguran u tačnost podataka iz  završnog računa „Simpa“ za prošlu godinu, gde se navodi da je preduzeće ostvarilo gubitak od 53 miliona evra. Ali ipak je reč o prošloj godini, koju ja ne želim da komentarišem.

Svi znate da je to jedna od najgorih godina od kad „Simpo“ postoji. Od januara ove godine, ono što je urađeno u „Simpu“ je dokaz ispravnosti politike koju vodi Vlada Srbije.

„Simpo“ je od januara ponovo krenuo sa radom u znatno zdravijem ambijentu i na zdravim i ekonomskim osnovama i principima - kaže Nikolić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: