SNS IZVISILA ZA GIMNAZIJU: Mišićeva novi direktor

Lokalne vesti - Utorak 13.01.2015 - 12:55

Profesorka srpskog jezika Suzana Mišić Stanković (42) novi je direktor gimnazije “Bora Stanković” u Vranju.

Kolektiv Gimnazije: pronadjite novu direktorku FOTO Vranjske Kolektiv Gimnazije: pronadjite novu direktorku FOTO Vranjske

Mišićeva je kandidat  SPS-a, a za protivkandidata imala je samo Naska Petrušića, profesora biologije, koji je bio favorit SNS-a.

Ona je funkciju direktora preuzela 6. januara uz, kako je kazala, “prećutnu saglasnost” ministra prosvete.

Njenom  prethodniku Draganu  Iliću koji je u penziji od 1. januara 2015. krajem prošle godine istekao je četvorogodišnji mandat na direktorskoj funkciji u toj obrazovnoj instituciji, a i u skladu sa zakonom o godinama radnog staža ispunjava uslove za penzionisanje.

Mišićeva koja ima 14 godina radnog staža, profesor  je Gimnazije od 2007. godine, a pre toga radila je u Medicinskoj školi.

- Na Školskom odboru imala sam pet glasova, a protivkandidat četiri.

Gimnazija mora da bude jedna od najvažnijih institucija u gradu, to će biti moj prioritet – kazala je u prvoj izjavi za OK Radio Suzana Mišić Stanković.

Ipak, ova prosvetna radnica odbila je da se fotografiše, verovatno iz straha od javnosti.

Nova direktorka Gimnazije kaže da se tek upoznaje sa problemima škole ocenjujući da je propusta u njenom radu bilo, ali da će problemi u hodu biti rešavani.

Na kraju Mišić Stanković kaže da će štrajk prosvetnih radnika skraćenjem časova na 30 minuta biti nastavljen u toj školi i u drugom polugođu, jer je to odluka Unije sindikata prosvetnih radnika koji je većinski u toj obrazovnoj ustanovi.


 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: