SNS: Kredit ćemo vraćati rasprodajom imovine sadašnje vlasti!

Lokalne vesti - Ponedeljak 10.08.2015 - 12:37

Gradski odbor SNS-a u Vranju saopštio je u ponedeljak da je sa „ogromnom količinom zebnje i straha“ primila vest o nameri gradskih vlati da se zaduže za još 1,76 miliona evra.

Logo SNS-a Logo SNS-a

- Dok Vlada Srbije i premijer Vučić bolnim rezovima dovode u red javne finansije, lokalni socijalisti nas enormno zadužuje i stvaraju haos u lokalnom budžetu dovodeći u pitanje održivi razvoj našeg grada - kaže se u saopštenju, u kome se potez o zaduživanju naziva „suludim“.

Ocenjujući da je lokalna vlast u panici, zbog približavanja izbora, SNS ocenjuje da su se „genijalci iz komiteta  dosetili“ da pozajme pare na račun građana, a da bi ih potrošili na glavu ulicu, bez obzira što je „poslednjih desetak godina na izgradnju naše glavne ulice otišlo je stotine miliona, da se ne kaže milijardu dinara“!

- Od tih para mogla se izgraditi celokupna seoska mreža puteva, ali neko je odlučio da krene putem korupcije i samovolje.

Ali da ne idemo toliko daleko u prošlost; samo pre nekoliko meseci uzet je kredit od preko 100 miliona dinara za realizaciju Komunalnog programa.

Sad se ponovo uzima kredit od 200 miliona u te svrhe iako su sredstva za realizaciju Komunalnog programa predviđena budžetom. Gde su ta budžetska sredstva?

Da nisu možda otišla za Sportski savez, ili su možda otišla za plate novoprimljenih 11 radnika iako važi zabrana zapošljavanja?!

Izgradnja šetališta od Robne kuće do Direkcije u ovom trenutku nije urgentni komunalni problem, ali očigledno neko žuri zbog predstojećih lokalnih izbora, a socijalisti znaju da bez ogromnog novca nema dobrog izbornog rezultata - kaže se u saopštenju SNS-a.

- Sve ovo ukazuje na jednu višedimenzionalnu patologiju socijalističke vlasti koja ovakvim potezima pokazuje nebrigu prema budućim generacijama, i istovremeno nam poručuje da će se boriti za opstanak na vlasti po svaku cenu svim sredstvima, stavljajući na kocku ekonomsku sigurnost i budućnost naše dece.

Znaju „drugovi“ da je ulog veliki i ne bi bilo uputno izgubiti vlast i politički imunitet, jer mnogi mogu završiti sa one strane „roštilja“, ali time će se baviti nadležno državni organi jer ovo je ipak pravna država - kaže se u saopštenju. D

SNS je ovom prilikom dao i javno obećanje da, kada posle lokalnih izbora preuzme odgovornost za vođenje grada, i kada budu dospeli socijalistički krediti na naplatu, iste vraćati „rasprodajom lične imovine ljudi iz lokalne vlasti koju su tu imovinu stekli nezakonito, počev od kuća, vikendica, stanova do skupocenih automobila i građevinskih mašina angažovanih na trasi koridora 10“.

Saaopštenje je potppisano sa Gradski odbor SNS-a u Vranju.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: