SNS: Naši kadrovi da napuste funkcije u ZC Vranje

Lokalne vesti - Subota 11.10.2014 - 14:09

Savet za zdravstvo SNS u Vranju doneo je odluku da svi članovi te stranke iz užeg rukovodstva ZC podnesu ostavke na funkcije zbog, kako je navedeno, pogrešne politike koja se vodi u ZC.

Stanković sa poverenikom Bulatovićem obraća se novinarima Stanković sa poverenikom Bulatovićem obraća se novinarima

Na sastanku Saveta, održanom u sredu, pozvani su svi pomoćnici direktora Zdravstvenog centra iz redova Srpske napredne stranke da podnesu ostavke, kako bi se ogradili od neuspešne i pogrešne politike koju vodi rukovodstvo Centra.

– Dodatne komplikacije u smislu odugovlačenja i sprečavanja odvajanja Bolnice od Doma zdravlja su opstrukcije koje se već duže vreme preduzimaju u cilju prikrivanja relevantnih činjenica i iznošenja neistina u vezi falsifikovanog pečata i potpisa, deobnog bilansa i kome će koliki dug da pripadne.

Ja sam podneo ostavku na mestu pomoćnika direktora ZC, a to isto očekujem od mojih kolega da urade u narednih nekoliko dana – kaže poverenik Saveta za zdravstvo SNS Miroljub Stanković.

On je dodao da je odvajanje Doma zdravlja od Bolnice u završnoj fazi, a da svi, kako je kazao, pokušaji opstrukcije samo zbunjuju radnike Zdravstvenog centra i širu javnost.

– Proces odvajanja je pri kraju i sada čekamo iz Beograda imenovanje članova Upravnog odbora i sve to će biti usvojeno na sednici lokalne Skupštine.

Takođe, očekujemo da Slobodan Milenković i zvanično bude imenovan za direktora Bolnice u Privrednom sudu u Leskovcu. Sve ovo treba da uradi i lokalna samouprava za Dom zdravlja – kaže Stanković.

Sada već bivši pomoćnik direktora ZC Miroljub Stanković ističe da i sadašnje rukovodstvo „gura ZC u još veću finansijsku dubiozu“ i da su zbog toga zatražene ostavke dela menadžmenta te zdravstvene ustanove.

– Činjenica je da u rešavanju krucijalnih problema u ZC nema pomaka.

Glavni generator finansijske dubioze je ugovaranje ili rešavanje statusa neugovorenih radnika.

Reč je o posledicama katastrofalnog rukovođenja od strane prethodnog rukovodstva ZC, a za ovaj problem nikakvo rešenje nije našlo ni aktuelno rukovodstvo u proteklih deset meseci – kaže na kraju Stanković.

Inače, pozivu da podnesu ostavke trebalo bi da se odazovu još i pomoćnici direktora ZC Čedomir Stanimirović, Mladen Kostić i Goran Stanković.

Ostaje nejasno da li se poziv odnosi i na generalnog direktora Vladimira Stamenkovića, koji se takođe računa u kadrove SNS-a, mada sa vransjim naprednjacima ima malo dodirnih tačaka, ako ih uopšte i ima.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: