SNS NIJE USPEO: Veličković ponovo direktor

Lokalne vesti - Sreda 06.05.2015 - 09:55

Zdravko Veličković (SPS) ponovo je imenovan za direktora O. Š. “Branko Radičević” u Vranju.

Šesta škola - politički sukobi bez kraja Šesta škola - politički sukobi bez kraja

Veličković se vraća na direktorsku funkciju nakon šest meseci pauze, tokom kojih je Stamenko Stojanović bio v.d. direktora škole. Tada je Veličković nakon 14 godina koliko je proveo na direktorskoj funkciji, vraćen u nastavu.

- U međuvremenu je raspisan konkurs na koji su se javila tri kandidata. Na Nastavničkom veću dobio sam 32 glasa, Dragan Antić 25, a Sunčica Stojanović dva glasa.

I na Školskom odboru dobio sam pet glasova , a kolega Dragan Antić četiri.

Kompletna dokumentacija u skladu sa zakonom poslata je ministru prosvete koji je dao prećutnu saglasnost o mom imenovanju – kaže Veličković.

Na prethodnom konkursu koji je kako je kazao Veličković bio u skladu sa zakonom desilo se to da nesaglasnost ministra prosvete za njegovo imenovanje ne bude u skladu sa zakonom.

- Ministar nije dao saglasnost u predviđenom roku pa je morao da bude raspisan novi konkurs. U Srbiji je mnogo takvih slučajeva, zato me više ništa i ne iznenađuje.

Takve situacije samo dele kolektiv i prave dodatne problem, ipak treba nastaviti dalje kao da se ništa nije desilo. Meni je stalo do ove škole zato i stavljam tačku na sve što se desilo – kaže Veličković.

Slučaj je zanimljiv zboog činjenice da je na Šstu školu oko baciio SNS, ali nije uspeo, posle skoro jednogodišnje bitke, da preuzme direktorsku fotelju, u kojoj je ostao Veliččković, istaknuti socijalista.

Veličković objašnjava da nažalost u Srbiji odlučuje politika, a ne zakon, propisi i realnost.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: