SNS: Politička šizofrenija SPS: Kursadžije na delu

Lokalne vesti - Ponedeljak 18.05.2015 - 20:51

Rat saopštenjima SPS-a i SNS na jugu Srbije nastavlja se nesmanjenom žestinom, a sada su “u klinč” ušli odbori ovih partija iz Vranja i Surdulice.

Ima li kraja uvredama političkih partija? Ima li kraja uvredama političkih partija?

Sve je počelo kada je Povereništvo SNS-a u Vranju saopštilo da se “zgražava nad licemerjem SPS-a u Vranju”, “drugova iz otetih prostorija Komiteta, i doktorandom fudbalerom iz Surdulice“.

Razlog je, pišu u SNS-u, to što ssocijalisti sa jedne strane čine deo republičke vlasti, a sa druge na lokalu neselektivno napadaju vladu kad god i gde god stignu.

- Politička šizofrenija na delu, a razlog možda leži u predstojećim lokalnim izborama koji nas uskoro očekuju - ocenjuju u SNS-u.

Nadalje, naprednjaci pobrajaju koliko je sve novca država odvojila za razvoj jjuga Srbije, ovih dana.

Prema navodima SNS-ovog saopštenja, koje potpisuje Povereništvo u Vranju, Ministarstvo privrede je Vranju omogućilo finansijsku injekciju od  preko 1,3 milijarde dinara.

U ,,Simpo,, je stiglo 1,05 milijardi, a i ,,Jumko,, 280 miliona. a uz to je i ministar Gašić ovih dana “Jumku” dodelio posao vredan 500 miliona dinara.

Uz to, kažu naprednjaci, ministarstvo privrede je za IZ Bunuševac obezbedilo 90 miliona dinara, a za Vranjsku Banju 3, 14 miliona dinara…

- Drugovi vranjski socijalisti, malo li je?! Kolika pomoć države bi vama bila dovoljna? Ili vama očigledno nema pomoći. Postavljamo pitanje šta su socijalisti uradili za ovaj kraj?

Imamo katastrofalnu komunalnu infratrukturu i samo 20 odsto realizaciju komunalnog programa, pozorište gradimo godinama bez jasnog roka završetka, nijedna investicija, nijedno zdravo i realno radno mesto.

 Ali zato imamo situaciju da nam je rukovodstva grada Vranja skoro u ponoć, stavilo  kao 53. po redu tačku za razmatranje usvajanje Odluke  o novom zaduživanju Grada kod poslovnih banaka za 159,9 miliona, odnosno 1,3 miliona evra…

Oproban recept drugova iz Komiteta, ali ... ovoga puta im nema pomoći - ocenjuje se u saopšštenju potpisanom od strane Povereništva SNS-a u Vranju.

Začudo, na ovo saopštenje reagovao je ne vranjski, nego surdulički SPS, takođe se „zgražaavajući“, ali nad „licemerjem i primitivizmom iz poslednjeg saopštenja za javnost Povereništva SNS Vranje u kome se ironično spominju i funkcioneri opštine Surdulica“.

- Vranjski „napredni“ preletači po receptu surduličkih „naprednih“ preletača ne seju samo mržnju prema Novici Tončevu i našim sugrađanima koji su glasali za da Tončev u dva mandata vodi Opštinu Surdulica.

Oni patološki mrze i FK „Radnik“ i očajni su zbog toga što će „Radnik“ od sledeće sezone ravnopravno stati na crtu Crvenoj Zvezdi i Partizanu. Cela Surdulica se raduje i slavi ovaj istorijski sportski uspeh, samo sitne duše iz SNS liju krokodilske suze, vređaju i fingirano hapse svoje sugrađane i političke neistomišljenike - kaže se u saopšštenju SPS-a.

Nazivajući naprednjake „cirkuzantima“ Surduličani prete da će obelodaniti nekakvu dijagnozu pomoću koje je jedan viđeniji naprednjak izbegao služenje vojnog roka u „onoj“ državi.

- Od kada je profesionalni konobar Boske seo u fotelju državnog sekretara privreda Pčinjskog regiona još više propada, ljudi ostaju bez posla, mladi i obrazovani beže, a preduzetnički duh u potpunosti umire.

Samo neko ko nema dana staža u realnoj privrede (ne računajući staž iz kafića, na radnom mestu konobara) može da se hvali time što će 1.500 radnika SIMPA dobiti milijardu dinara za otpremnine i odlazak na ulicu.

Novac od otpremnina biće potrošen pre nove godine i onda će Vranje postati dolina gladi, a Boske će nastaviti da uživa u udobnoj fotelji u Beogradu. Pitamo u kom udžbeniku ekonomije se isplata otpremnina zove „razvoj privrede“? - kaže se u saopštenju SPS-a.

Socijalisti ocenjuju i da je „notorna laž tvrdnja SNS da je „Ministarstvo privrede omogućilo finansijsku injekciju Vranju“ zato što budžet tog ministarstva nije džeparac Dragana Stevanovića Bosketa“.

- Laž je da je Vranje dobilo novac zahvaljujući kursadžiji Bosketu, jer je to novac svih poreskih obveznika Vranja koji se tokom cele godine kroz porez sliva u državnu kasu. Iz Beograda vraćate mrvice Vranju i tražite da za to dodelimo zlatnu medalju Bosketu?

Hvalite se da je ministar Gašić nedavno „doneo“ u „Jumko“ posao od 500 miliona dinara. U „Jumko“ može da se donese politički marketing, a posao se ugovora u skladu sa Zakonom o obligacionim odnosima - opominju socijalisti.

I tako, rat saopštenjima se nastavlja. Dokle, ostaje neizvesno i svima nejasno. A da će biti još zanimljivije, u to ne treba sumnjati.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: