SNS: Stanje u ZC katastrofalno!

Lokalne vesti - Četvrtak 21.05.2015 - 12:00

Direktor bolnice u osnivanju u Vranju Slobodan Milenković (SNS) tvrdi da u ovdašnjem Zdravstvenom centru vlada haos i da je stanje katastrofalno sa nedostatkom sanitetskog materijala.

Slobodan Milenkovic (u sredini) na konferenciji SNS u Vranju FOTO: A. Stojkovic Slobodan Milenkovic (u sredini) na konferenciji SNS u Vranju FOTO: A. Stojkovic

Kako je rekao, nedostaju gaze, zavoji, fiziološki rastvori i implatacioni materijal.

Milenković kaže da se dešava da lekar u sred noći pacijenta pošalje da kupi materijal koji bi bolnica morala da ima.

– Uopšte nam nije prijatno kada pacijente moramo da šaljemo da se snađu za osnovna sredstva prilikom lekarske intervencije.
Sa operativnim programima, pre svega hladnim se stoji, jer nemamo implatacioni materijal. Takva situacija je baš kod mene na ortopediji.

Te pacijente šaljemo u Niš ili Beograd. Za celokupno stanje nije kriva država, jer je ona prebacila sredstva.

Ovde je problem loša organizacija menadžmenta Zdravstvenog centra – kaže Milenković i dodaje da se tenderi kasno raspisuju.
Milenković se osvrnuo i na finansijsku situaciju u Centru.

– U Zdravstvenom centru vlada ogromna finansijska dubioza.

Svakim danom je sve veća i veća, jer su došla na naplatu izvršna sudska rešenja. Situacija je krajnje zabrinjavajuća.

Praksa pokazuje da početkom leta kada počinje turistička sezona, imamo i povećan broj intervencija, što je i logično kada imamo frekventniji saobraćaj.

Mi ove sezone nemamo elementarnih uslova za rad.

I prošle godine smo u ovo vreme imali isti problem – rekao je Milenković na konferenciji za novinare Povereništva SNS.
Milenković priča i da je rukovodstvo Zdravstvenog centra propustilo dva roka za specijalizaciju, čime su, kako je rekao, dve generacije stručnjaka „osakaćene“ za stručno usavršavanje.

Kako je kazao, to se desilo samo zbog nepoštovanja procedure koju je propisalo Ministarstvo zdravlja od strane rukovodioca Zdravstvenog centra.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: