SNS: Stojančić gubi svaki kompas!

Lokalne vesti - Utorak 15.09.2015 - 12:55

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Vranju oštro je u utorak napao Branimira Stojančića, člana Gradskog Veća zaduženog za socijalnu politiku.

Naprednjaci ocenjuju da je Stojančić i nervozan. Foto: S.Tasić Naprednjaci ocenjuju da je Stojančić i nervozan. Foto: S.Tasić

Naprednjaci su optužili Stojančić da „gubi svaki kompas“, da je nervozan i da teško zloupotrebljava položaj na kom se nalazi.

Oni optužuju Stojančića da je Marini Damjanovski, predsednici udruženja „Glas Vranja“, uputio preteće SMS poruke.

„Od kad si ti u SNS?, Pa još član za socijalnu politiku? Do sutra da se iseliš iz kancelariju i da vratiš ključeve. Da me izbrišeš i povučeš sve što sam potpisao za projeket. A  ja ću se pobrinuti za ostalo.“, navodno je pisao Stojančić.

Prema saopštenju, Damjanovski je na ove poruke odgovorila da će mu vratiti ključeve i da njeno političko ubeđenje nema veze sa Stojančićem.

Dušan Aritonović, potpredsednik SNS i potpisnik saopštenja, ocenio je da je Stojančić ovakvim ponašanjem počinio krivično delo, jer je zloupotrebio službeni položaj kako bi uticao na Damjanovski kod političkog delovanja i udruživanja.

Naprednjaci u saopštenju kažu i da su podneli krivičnu prijavu protiv Stojančića, delujući u skladu sa principima svoje stranke, a to je borba protiv korupcije i kriminala.

U izjavi za OK Radio Branimir Stojančić kaže da  sa nestrpljenjem očekuje krivičnu prijavu, i ocenjuje da je Aritonović još jednom pokazao političko neiskustvo i pravne promašaje.
 
- Stojim iza svake reči i privatnih SMS poruka koje su citirane. Pravilo koje je utvrđeno pre osam godina kada sam stupio na dužnost, je da tamo gde politika uđe na vrata, struka izlazi na prozor. Nažalost, ovde struka nije ni ušla na vrata. Pre nego što  je SNS izdala saopštenje trebalo je da proveri da je „Glas Vranja“ dobio na konkursu sredstva za dva projekta koja su realizovana. Za to postoje i izveštaji. A voleo bi da pokažu ugovore za prostorije koje su dodeljene „Glasu Vranja“. Onog momenta kada počnu da zloupotrebljavaju  socijalu za vođenje stranačke politike, prestaje uključivanje pojedinih udruženja u projekte iz oblasti socijalne zaštite – kaže Stojančić.

On dodaje i da mu je žao što Aritonović svoje pravničko umeće nije koristio dok je bio na funkciji javnog Pravobranioca, jer su iza njega ostali mnogi nerešeni predmeti.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: