SNS: Tončev se služi falsifikatima

Lokalne vesti - Ponedeljak 06.04.2015 - 13:26

Vranje - OO SNS-a u Surdulici oglasio se još jednim saopštenjem u kome je optužio Novicu Tončeva, narodnog poslanika i predsednika SO Surdulica, za falsifikovanje javnih dokumenata.

Sa sajta SNS-a: Teške optužbe na račun SPS-a i Tončeva Sa sajta SNS-a: Teške optužbe na račun SPS-a i Tončeva

Ocenjujući da je SPS u Surdulici obmanuo javnost objavljivanjem dokumenata koji teško optužuju direktora „Vlasinskih Hidroelektrana“ za zloupotrebe, naprednjaci smatraju da iza svega stoji Novica Tončev, a u „ cilju prikrivanja korupcije i nezakonitog trošenja novca građana opštine Surdulica“.

- Gospodin Tončev, koji se sam identifikovao i prepoznao u svim tim krivičnim delima, pokušava sistemom „držite lopova“ da priču sa glavne teme skrene u blato i baci prašinu u oči svima koji se posle dužeg niza godina bore protiv korupcije u Surdulici.

Kao poslednji, u nizu primera besmislenih i unapred sračunatih napada na lokalno rukovodstvo SNS-a u Surdulici, Tončev i SPS se najbrutalnije služe izmišljenim, montiranim i neistinitim informacijama predstavljajući ih kao navodno veliko otkriće.

Naime, u javnosti su predstavili ručno popunjen papir bez ijednog pečata niti potpisa, za koji su naveli kako se radi o dokumentu koji govori o tome da su Vlasinske hidroelektrane platile za radove na obaloutvrdi Vrla 2 preko 29 miliona dinara od čega su 23 miliona završile u nečijem džepu - navodi se u saopštenju SNS-a.

Ocenjujući da se radi o „još jednoj laži“, SNS tvrdi da je „sporni račun plaćen višestruko manje, po osnovu zakonom sprovedenog postupka javne nabavke, što jasno govori u prilog tome da je bezvredni papir koji je lokalni odbor SPS-a predstavio kao ključni dokaz navodnog kriminala i korupcije potpuni falsifikat“.

- Reč je, verovatno, o papiru koji je nastao na taj način što je blanko obrazac ponude sa portala javnih nabavki popunjen za lične potrebe Novice Tončeva i kao takav, bez ijednog potpisa i pečata koji bi potvrdili verodostojnost istog, objavljen u medijima kao tobože autentični dokument - kaže se u saopštenju SNS-a.

Na kraju saopštenja, napredanjaci, „zgražavajući se nad lažima SPS-a i Novice Tončeva“, pitaju se „zašto su i zarad čega „Vranjske“ novine posvetile toliku pažnju jednom saopštenju lokalnog odbora SPS-a i u tome pronašli temu o kojoj će pisati“.

- Ovim novinama je bilo poznato i više nego očigledno da besmisleni i fingirani papir bez ikakvog znaka verodstojnosti koji je objavio opštinski odbor SPS-a nema ni trunku validnosti i da je napravljen smišljeno da dezavuiše javnost i građane - kaže se na kraju saopštenja SNS-a koje je objavljeno na zvaničnom centralnom portalu stranke.

Sa svoje strane, zamenik uradnika „Vranjskih“ Nikola Lazić kaže da su te novine kontaktirale i direktora VHE Bobana Petrovića, koji je ostao nedostupan, i državnog sekretara Dragana Stevanovića, koji nije želeo da komentariše informacije.

- Kada se kasnije javio Petrović, pretio je tužbom, a ponuđen mu je prostor za objašnjenje čitave situacije, posle čega se više nije javljao.

Naša je obaveza da obaveštavamo javnost io svemu što je za nju relevantno, i „Vranjske“ nemaju nikakav interes osim interesa javnosti.

Opet, ostaje otvoreno pitanje šta znači „tolika pažnja“ koja je to mera pažnje koju smo posvetili priču i ko donosi mere pomoću kojih se nivo pažnje meri - kaže Lazić.
 

Posle ovakve reakcije SNS-a saopštenjem se javio i surdulički SPS, objavljujući da je sva zvanična dokumentacija  o sanaciji na objektu „Vrla 2“ na Vlasini dobijena od „nezadovoljnih i uglednih članova SNS iz Vranja“.

- Za svaki slučaj smo putem zahteva za pristup informacijama od javnog značaja proverili vrednost radova kod matičnog preduzeća „Đerdap hidrolektrane“ iz Kladova.

Dobili smo zvaničan odgovor da je vrednost ugovorenih radova 24.470.530 dinara, što sa PDV iznosi 29.364.636 dinara.

Preliminarne procene stručnjaka iz oblasti građevine govore da je vrednost ugovorenih radova mogla da bude pet puta jeftinija - kaže se u saopštenju SPS-a.

Ocenjujući da pretnje SNS-a da će tužiti SPS „stižu u trenutku kada „napredni“ genijalci treba da objasne premijeru Aleksandru Vučiću kako u „Vlasinskim hidroelektranama“ umesto struje proizvode korupciju i javašluk“, socijalisti ponovo vraćaju priču na diplomu Dragana Stevanovića Bosketa i traže obelodanjivanje svih detallja vezanih za tu priču.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: