SNS traži poništenje sednice Skupštine

Lokalne vesti - Sreda 16.04.2014 - 13:57

Poslednja sednica Skupštine Vranja održana u utorak je, tvrde naprednjaci, bila nelegitimna zbog nepostojanja kvoruma.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Povereništvo SNS je podnelo žalbu Upravnom sudu i Ministarstvu državne uprave od kojih se očekuje poništavanje 23. sednice vranjske Skupštine.

– Na sednici u utorak utvrđen je kvorum sa 34 odbornika, ali su u tom kvorumu učestvovali i odbornici koji nisu imali na zakonit i valjan način izdata uverenja o izboru za odbornike.

Izvršen je izbor i potvrđivanje nova četiri odbornika, Suzane Mitić, Bojane Veličkov, Aleksandra Trajkovića i Dušana Jovanovića.

Oni su dobili uverenja od strane Izborne komisije 15. aprila i sa tim uverenjima su učestvovali na sednici.

Na toj istoj sednici utvrđen je prestanak mandata odbornika Slavice Sotirović, Danijele Stojanović, Dragoljuba Stevanovića i Perice Jankovića.

Dakle, komisija je i pre utvrđivanja prestanka mandata ovim ljudima izdala uverenja Mitićevoj, Veličkovoj, Trajkoviću i Jovanoviću.

I svi oni učestvovali su u prebrojavanju odbornika i utvrđivanju kvoruma, pa je ispalo da lokalni parlament ima 69 umesto 65 odbornika – kaže odbornik SNS Miroslav Nešić.

On je objasnio da prema članu 46, Zakona o lokalnim izborima, u slučajevima prestanka mandata, Skupština na prvoj narednoj sednici utvrđuje tu činjenicu, pa tek onda komisija izdaje uverenja novim odbornicima, čija se verifikacija radi na sledećoj sednici.

– Postupajući suprotno Zakonu o lokalnim izborima, celokupna Skupština grada bila je nelegitimna i sve donete odluke na njoj su nezakonite.

Uputili smo žalbu Upravnom sudu od kojeg očekujemo da poništi ove nezakonite odluke Skupštine, ali i dopis Ministarstvu državne uprave koje može da naloži Skupštini grada da stavi van snage sve odluke donete na 23. sednici lokalnog Parlamenta – kaže Nešić.

Inače, po zakonu, rešenje nadležnih institucija po ovim žalbama mora da bude završeno najkasnije za mesec dana od dana prijema žalbe.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: