SNS VRANJE: Izbori rešeni i pre skupštine

Lokalne vesti - Četvrtak 09.07.2015 - 13:21

Na unutarstranačkim izborima u SNS-u Vranju do sada je glasano u 26 mesnih odbora, i svuda su pobedili kandidati Povereništva.

A sad svi na izbore: SNS slavi pobedu na jednom od glasanja FOTO A. Stojković A sad svi na izbore: SNS slavi pobedu na jednom od glasanja FOTO A. Stojković

Prema do sada poznatim rezultatima, od 52 odbora glasalo se u njih 26, i svuda će šefovi odbora postat članovi SNS-a bliski Povereništvu, pa ono u ovom segmentu vodi sa 26 :0.

Istovremeno, Povereništvo protiv suprotne strane vodi sa 97:0 u borbi za delegate, što znači da će kandidat Povereništva Slaviša Bulatović sigurno pobediti na Izbornoj skupštini stranke, na kojoj se 25. jula očekuje prisustvo oko 150 delegata sa pravom glasa.

- Ako ne pobedim jednoglasno na izborima, smatraću to svojim ličnim neuspehom - rekao je pred novinarima Bulatović.

Podele u SNS-u na „stare“ naprednjake, bliske poslaniku Draganu Nikoliću, i „nove“, koje predvode državni sekretar Dragan Stevanović i Povereništvo, traju od raspuštanja prvog odbora SNS-a, pre oko 19 meseci.

Iako se očekivao žestok frontalni sukob, rezultati su rekli sve - recimo u Banji se glasalo u devet MO i bilo je 9:0 za Povereništvo.

U glavnom sukobu nekadašnji odbornik URS-a Tomislav Milenković pobedio je nekadašnju perjanicu NS-a Aleksandra Joksića sa 144:16.

U Vranju je bilo još grđe - bilder Ljuba Dimitrijević pobedio je ranijeg radikala, doktora Čedu Stanimirovića sa 191:56.

Još jedan favorit Nikolićeve struje, Nataša Đorđević, koja je na zahtev Povereništva najurena sa posla u Banji, izgubila je od Nikole Cvetkovića sa 94:56.

Sve u svemu, 26:0 u odborima i 97:0 u delegatima za Skupštinu.

- Izbori protiču bez problema. Možda je nečega i bilo, ali su žalbe neutemeljene. Sve je bilo po statutu, i javno predlaganje kandidata, i svako je mogao svakoga da predloži.

Glasanje je bilo tajno, i brojanje glasova je bilo javno... Ne vidim nikakav problem - kaže jedan od poverenika Goran Nikolić.

I njegov sadrug  Slaviša Bulatović smatra da su izbori protekli u korektnoj atmosferi, bez ijednog incidenta.

- Gužve su bile samo zbog procedure, sve je ručno rađeno, i tu je bilo malo nervoze. Inače, sve je teklo normalno i bez ikakvih trzavica - kaže Bulatović.

Sa druge strane, poslanik Nikolić odbio je da na bilo koji način komentariše novonastalu situaciju. No, među njegovim bliskim ljudima ima mnogo zamerki na čitav tok izbora.

Najpre, tvrdi se, ljudi sa članskim kartama iz 2008. i 2009. godine teško su se nalazili na spiskovima. Ili, Povereništvo je učlanjivalo ljude na licu mesta. Ili...

Glavna zamerka odnosi se na prisustvo pripadnika Žandarmerije na izborima.

- Samo vrh države može da pokrene Žandarmeriju. Ako su želeli bezbednost, mogli su da angažuju pripadnike obične policije - kažu „stari naprednjaci“, uz tvrdnje da su poneki žandarmerci imali i pečatom i potpisom Povereništva overene legitimacije obezbeđenja.

Na čitav tok izbora stiglo je oko 100 žalbi, koje će biti razmatrane u centrali stranke.

Recimo, žalba Čedomira Stanimirovića  ima 11 tačaka, od kojih je svakako najvažnija ona koja opominje da su izborne radnje održane bez ustanovljavanja kvoruma.

- Na glasačkim listićima, ime jednog kandidata je bilo upisano kao “Ljuba Dimitrijević”. Pitamo ko je taj čovek?

Glasali smo za NEPOSTOJEĆEG čoveka, jer je stvarno ime tog kandidata Srboljub Dimitrijević - piše u Stanimirovićevoj žalbi.

- Prilikom glasanja za članove komisije za praćenje izbora, nisu pristupili prebrojavanju glasova za i protiv, već su odokativnom većinom postavili članove koji su bliski Povereništvu i samim tim onemogućili suprotnoj strani uvid u proces prebrojavanja glasova - kaže se u žalbi Aleksandra Joksića.

Na kraju, ipak se mora oceniti da Povereništvo, dakle Dragan Stevanović Bosanac, suvereno jašu u pravcu potpune pobede.

No, za sada, politički protivnici naprednjaka uživaju gledajući međusobnu tuču zainteresovanih.

Valja se nadati da će ona uskoro biti okončana, za dobro SNS-a i za dobro ovog grada.

Saša Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: