SNS: Zdravstvo u Vranju na IZDISAJU!

Lokalne vesti - Četvrtak 19.11.2015 - 19:01

Predstavljajući svoj Savet za zdravstvo, Srpska napredna stranka u Vranju ocenila je da je glavni izvor svih problema u vranjskom zdravstvu aktuelni menadžment Zdravstvenog centra.

Doktorska elita SNS-a FOTO S. Tasić Doktorska elita SNS-a FOTO S. Tasić

Govoreći o gorućim problemima u zdravstvu Miroljub Stanković, hirurg i predsednik Saveta,  kaže da su ciljevi koje ova stranka ima unapređenje nivoa usluga za pacijente iz Vranja, Pčinjskog okruga i Kosovskog pomoravlja, koji se mogu postići, prema oceni naprednjaka, promenom aktelnog menadžmenta ZC i završetkom izgradnje zgrade nove Bolnice.

Slobodan Milenković, direktor Bolnice u osnivanju, ukazao je na to da mnogi probleme u ZC Vranju ne bi bili prisutni da postoji novi kadrovski plan za ovu ustanovu, naročito kada su u pitanju tzv. neugovoreni zaposleni.

- Mora da se donese novi kadrovski plan pod hitno, jer mi radimo po planu iz 2013. godine. U dopisu od juna 2014. Ministarstvo kaže da se nova radna mesta mogu ugovarti samo prirodnim odlivom, odlaskom u penziju.

Novim kadrovskim planom bi se predvidela nova radna mesta za lekare i ostalo medicinsko osoblje - kaže Milenković.


Dragan Veličković, ginekolog i jedan od potpredsednika Saveta, smatra da je ZC potreban novi menadžment, jer aktuelni ne radi svoj posao kako treba.
 
- Zbog velikih dugovanja ZC sve češće nemamo materijalno finansijsku podršku.

Često su prisutne prividne i stvarne blokade rada, kako zbog neplaćanja obaveza dobavlječima za lekove, aparate, servisiranje aparata i sanitetski materijal, tako i zbog blockade nastale utuženjem - kaže Veličković.

Ilustrujući situaciju u ZC Vranje doktorka Slađana Stošić, sa Odeljena urgentne medicine, izjavila je da je u zadnjih godinu dana situacija katastrofalna u vranjskom zdravstvu.

- Ponekad nemamo ni osnovne lekove da pružimo osnovnu zdravstvenu pomoć pacijentu. Više nema nego što ima.

Oprema je uglavnom stara 15 godina i više. Prostorno smo skučeni i vrlo smo u lošoj situaciji - kaže doktorka Stošić.


Prisutni lekari Saveta SNS ocenili su da ne postoji  ni komunikacija između  odeljenja, službi i aktuelnog mendžmenta, što samo stvara nove probleme.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: