SOS protiv nasilja nad ženama

Lokalne vesti - Subota 08.03.2014 - 15:46

Volonteri SOS telefona u Vranju organizovali su u subotu uličnu akciju podele informativnog materijala, povodom Dana žena.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Ove godine 8. mart obeležava se u znaku promocije Konvencije Saveta Evrope o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, koju je Srbija ratifikovala 31. oktobra 2013. godine.

- Istovremeno SOS telefon realizuje kampanju ženske mreže „ Žene protiv nasilja „ pod sloganom „ Žene – rad – glad - manite se poklanjanja cveća, vratite nam naša preduzeća“, koja se 8. marta realizuje u 22 grada u Srbiji.

Kampanja je usmerena na informisanje građanki i građana o sadržaju Konvencije.

Ona treba da utiče na promenu svesti celog društva, svakog pojedinca, da nasilje nije ispravan način rešavanja problema.

- Kampanja informiše građanke i građane o obavezama koje je država preuzela potvrđivanjem Konvencije, a to obuhvata sveobuhvatnu zaštitu žena i sprečavanje nasilja, gonjenje i kažnjavanje učinilaca nasilja i delotvoran i efikasan sistem praćenja primene odredbi Konvencije – kaže Alisa Idić, konsultantkinja SOS telefona.

Inače, Konvencija Saveta Evrope protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici je najsveobuhvatniji međunarodni ugovor u ovoj oblasti.

Njen cilj je uspostavljanje nulte tolerancije za različite oblike nasilja kojem su izložene žene.

Aleksandar Aca Stojković
 

              

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: