Spas u zadnji čas: POPLAVA preti zbog zapušenih KANALA

Lokalne vesti - Petak 01.12.2017 - 16:42

Ekipa Građevinske operative „Vodovoda“ iz Vranja, angažovana na radovima na kanalizaciji, pritekla je u pomoć meštanima naselja Savinci i Gušteri, kojima je pretila poplava zbog zapušenih odvodnih kanala.

Radnici Radnici "Vodovoda" na terenu FOTO: "Vodovod"

Radnici „Vodovoda“ su, bez posebnog naloga, zajedno sa mehanizacijom, čistili kanale na putu prema selima Toplac i Kumarevo, koji su bili zapušeni i zagušeni smećem i otpadom.

Inače, zagušenje kanala predstavlja veliku opasnost od poplava prilikom obilnih padavina, kao što je trenutno slučaj u našem kraju.

- Ovaj posao je ranije obavljala Direkcija za izgradnju, a nakon likvidacije ovog javnog preduzeća, poseo se dodeljuje ponuđačima na javnoj nabavci, dok je „Vodovod“ nadzorni organ – kaže šef sektora za puteve u ovom javnom preduzeću, Dejan Stanojević.

U poslednja 24 časa, na teritoriji grada palo je 33,2 litra kiše po kvadratnom metru, a meteorolozi najavljuju padavine i tokom naredna dva dana.

Inače, Republički hidrometeorološki zavod je objavio da je za područje južne i istočne Srbije na snazi žuti meteo alarm, što u praksi znači da vremenske pojave mogu da budu opasne po ljude i životinje i da prouzrokuju materijalnu štetu.
 

    

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: