Sprema štrajk glađu zbog 20.000

Lokalne vesti - Četvrtak 18.06.2015 - 10:11

Invalid Srboljub Ristić (61) iz Donjeg Žapskog kod Vranja najavljuje štrajk glađu zbog 20.000 dinara koje mu duguje Grad.

preti strajkom ako mu ne isplate obecano - Srboljub Ristic preti strajkom ako mu ne isplate obecano - Srboljub Ristic

Prema Ristićevim rečima, jednokratna pomoć u tom iznosu trebalo je davno da bude na njegovom računu, ali da osim obećanja nadležnih, para još uvek nema.

– Celog života sam radio u rudniku u Krivoj Feji. Pre 19 godina sam penzionisan i mesečno primam 12.000 dinara. Imao sam povredu u ratu zbog koje sam nepokretan, a onda me zadesila još jedna nesreća.

Novembra prošle godine preživeo sam šlog i tada mi je i vid potpuno oštećen.

O svemu posedujem dokumentaciju. Moja supruga je decembra prošle godine otišla u boračku organizaciju da traži pomoć, ali su je uputili u Gradsku upravu. Tamo joj je većnik Branimir Stojančić obećao tih 20.000 dinara.

Nikada ih nisam video, a sa 12.000 dinara ne mogu ni lekove da kupim, kamoli nešto više – kaže Ristić. On priča da se zbog teške situacije zadužio i da bi tim novcem vratio dugove.

– Meni taj novac mnogo znači, a njima ništa.

Kada sam već dobio rešenje, zašto mi ne isplate? Isplaćena je pomoć vojnim ratnim invalidima od po 12.000 dinara, a mene nema ni na tom spisku.

Još jednom ću zatražiti prijem kod gradonačelnika, a ukoliko mi se zahtev ne reši, otpočinjem štrajk glađu u holu lokalne samouprave – kaže Ristić.

Kako se saznaje u Sekretarijatu za boračka i invalidska pitanja, Ristića na spisku za dobijanje 12.000 dinara nije bilo jer ne ispunjava uslove konkursa.

Kako je objašnjeno u tom sekretarijatu, pomoć su dobile porodice koje imaju mnogo manja primanja od Ristića.

Član Gradskog veća zadužen za socijalna i boračka pitanja Branimir Stojančić obećava da će Ristić u petak biti isplaćen.
 
autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: