SPS Han: Nema dvovlašća kod nas

Lokalne vesti - Utorak 07.10.2014 - 08:45

Vranje - Iz Privremenog rukovodstva SPS-a u Vladičinom Hanu stigao je demanti pisanja OK Radija o dešavanjima među tamošnjim socijalistima.

Rešenje o raspuštanju hanskog SPS-a sa potpisom Branka Ružića Rešenje o raspuštanju hanskog SPS-a sa potpisom Branka Ružića

U osvrtu na tekst “Dvovlašće u hanskomm SPS-u” Hančani ocenjuju da je OK Radio do sada izlazio u javnost “stvarno neprikosnoveno i istinito, sa visokom dozom tačnih činjenica”, ali da je ovoga puta izašao sa informacijama koje su “odraz slabe informisanosti i netolerantnosti prema nekim drugim ljudima i idejama”.

U saopštenju PR hanskog SPS-a iznosi se više razloga za ovakav stav, koje prenosimo u celini.  

Prvo: iz hanskog SPS-a niti je ko niti je ikada zatražio informacije o bilo kakvim sednicama. Trenutno Hanski odbor SPS-a je raspušten na osnovu odluke IO GO SPS-a.

O tome postoji i pisani dokument o formiranju Privremenog rukovodstva.  U normalnim i civilizovanim partijama, tamo gde se normalno funkcioniše pisana reč je najači adut u izbijanju keca iz rukava.

Drugo: sekretar hanskih socijalista (Zoran Ljubisavljević, p.u.) je od petka 3. 10. 2014. godine nestranačka ličnost jer je skoro jednoglasnom odlukom  članova Privremenog rukovodstva isključen iz istog hanskog SPS-a, pa je prosto neverovatno da ga neko tako predstavlja u javnostili.

Treće: informacija do koje je vaša autorka teksta došla je neproverena i netačna.  Iz kontakta koje smo ostvarili sa vrhom SPS-a, na sednici predsedništva SPS-a uopšte nije razmatrano pitanje dvovlašća u Vladičinom Hanu niti išta što je vezano za pregovore sa onima zbog kojih je Opštinski odbor raspušten.

Četvrto: onako kako je razrešen Opštinski odbor SPS-a, pisanim tragom, ukoliko ne bude sprovodilo zacrtano  biće razrešeno i Privremeno rukovodstvo.

Peto: priliku nisu iskoristili pojedinci iz SPS-a kako bi se namestili u „fotelje“ partije, već iskusni i čestiti socijalisti koji su tu već samo 22 godine - a ne kao neki koji su uočili prednosti jačanja SPS-a pa pohrlili da bi se vodili ličnim interesima u pridobijanju mesta gde bi kako reče  sagovornik smestili svoju „..“.

Šesto: što je nastala frka na mesec ipo pre (stranačkih, p.u.) izbora? Pa Privremeno rukovodstvo je tu da mirno i bezbolno sprovede postupak izbora u OO SPS u Vladičinom Hanu, ali bez onog „sačinjenog spiska“ i podeljenih funkcija.

Neka narod bira najbolje, a ne one koji se najbolje nametnu „raspodeljivaču“ funkcija u SPS-u. Naučilo se pa sad stvar odvikavanja je prosto ružna.

Reči puno govore o ljudima, ljudi se za razliku od drugih razlikuju po izgovorenim rečima.

Ovde ne treba da stigne pre ni Stankovićeva, ni Ljubisavljevićeva  pošta. Sve su one blagovremeno stigle i sve su dobro pročitane!

Saopštenje je potpisalo Privremeno rukovodstvo SPS-a u Vladičinom Hanu.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: