SPS: Hitno ODBLOKIRATI surduličko zdravstvo

Lokalne vesti - Sreda 08.02.2017 - 18:49

Stanje u ZC Surdulica izuzetno je teško, pre svega zbog činjenice da ne funkcioniše Upravni odbor te ustanove, ocenio je u sredu OO SPS-a u Surdulici.

Surdulički socijalisti ponovo u akciji FOtO OK Radio Surdulički socijalisti ponovo u akciji FOtO OK Radio

U saopštenju za javnost surdulički socijalisti za ovakvo stanje optužuju predsednika UO ZC-a Slobodana Anđelkovića, koji, po njima, odbija da zakazuje sednice UO, zbog čega dolazi do problema u radu.
   
- U više navrata počev od 21. januara do danas upućivani su pozivi radi održavanja sednice UO ZC-a  za usvajanje Izveštaja o popisu za 2016 godinu, usvajanja Plana javnih nabavki i odlučivanja po konkursu za izbor direktora.

Predsednik UO ZC je potpisao pozive za zakazivanje nekoliko sednica Upravnog odbora u tom periodu, ali se nije pojavio, niti je opravdao svoje odsustvo.

Na sednici se odazvala većina članova Upravnog odbora, bez predsednika UO.

Sednice UO se nisu održale jer nije izabran zamenik predsednika Upravnog odbora
- objašnjava se u saopštenju SPS-a.

Zbog ovakve situacije, prema SPS-u, prekoračeni su rokovi za usvajanje Izveštaja o popisu i plana javnih nabavki, a „samim tim ugrožena je izrada završnog računa za 2016.godinu i već nekoliko dana onemogućena je bilo kakva javna nabavka.

- Iz tih razloga obaveštavamo javnost da se zbog ovakvog ponašanja predsednika Upravnog odbora stvara vrlo teško stanje u ovoj ustanovi, što može izazvati dalekosežne posledice po zdravstvenu zaštitu stanovništva u opštinama Surdulica, Vladičin Han i Bosilegrad.

Smatramo da smo kao partija koja je na vlasti u opštini Surdulica dužni da obavestimo javnost da ostvarivanje političkih ciljeva ne može da bude iznad zdravlja građana.

Zbog svega gore navedenog apelujemo na Ministarstvo zdravlja da hitno reši blokadu rada Upravnog odbora radi funkcionisanja ZC Surdulica
- kaže se na kraju saopštenja SPS-a Surdulica.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: