SPS: Ne suditi direktorima Alfe pre suda

Lokalne vesti - Utorak 07.03.2017 - 10:45

Predsednik Gradskog odbora SPS-a u Vranju Zoran Antić, povodom hapšenja bivših direktora „Alfe“, kaže da se takve stvari rešavaju u institucijama sistema, a da su spektakularna hapšenja samo u funkciji predizborne kampanje.

Antić: Svako je nevin dok se ne dokaže drugačije FOTO: D. Ristić/OK Radio Antić: Svako je nevin dok se ne dokaže drugačije FOTO: D. Ristić/OK Radio

Na 103. Otvorenom danu za medije vranjskog SPS-a, Antić je naglasio da su uhapšeni bivši direktori, istaknuti vranjski privrednici i nekadašnji odbornici u Skupštini grada.

- Radi se o ljudima koji su u jednom veoma trusnom i teškom tranzicionom periodu sačuvali „Alfu“, da bi ona u pravom biznis paketu bila prodata sa punim kapitalom.

To su naši partijski drugovi, koji su bili na važnim funkcijama u jedinici lokalne samouprave i pravo nalaže da se svako smatra nevinim sve dok se ne dokaže suprotno
– kaže Antić.

On navodi da je i ranije imao isti stav i podsetio na sličan slučaj hapšenja Nebojše Spasića, tada direktora vranjske filijale „Komercijalne banke“.

- I tada sam smatrao da ne možemo nekom seći glavu i suditi mu samo na osnovu krivičnih prijava ili podignutih optužnica.

U ovoj državi, koja slovi da je legalistička, postoje pravosudni organi, koji, nakon sprovedenih istraga, daju sudske presude, koje se kasnije valorizuju na višim sudskim instancama
– navodi Antić.

Prema njegovim rečima, ovakva spektakularna hapšenja se rade po političkom planu.

- Radi se smišljeno da u vreme predizborne kampanje nekome to podiže rejting ili je to neka posebna akcija koja bi trebalo da pošalje neku posebnu poruku.

Ja sam lično protiv takvih stvari, mada, naravno, nisam protiv toga da neko, ako je odgovoran za neke stvari, pred sudom za to odgovara
– smatra Antić.

On je najavio i da će rukovodstvo vranjskog SPS-a uspostaviti kontakte sa porodicom uhapšenih i „videti u kom pravcu sve to ide“.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: