SPS: Selektivna naplata poreza u Surdulici

Lokalne vesti - Subota 20.06.2015 - 10:09

Vranje - Opštinski odbor SPS Surdulica saaopštenjem za javnost skrenuo je pažanju na, po njima, dvostruke aršine prilikom obračuna i naplate poreza u njihovoj opštini.

Surdulica: Kako se naplaćuje porez? - FOTO A. Stojković Surdulica: Kako se naplaćuje porez? - FOTO A. Stojković

- Sa jedne strane se hapse i progranjaju čelnici FK „Radnik“, zbog navodne utaje poreza, a sa druge strane bez problema i bez plaćanja poreza funkcioniše porodični biznis gospođe javne tužiteljke Danijele Trajković.

Cela Surdulica zna da je stvarni vlasnik stomatološke ordinacija „Family dentist“ u Surdulici dr Čedomir Trajković, suprug javne tužiteljke Danijele Trajković.

Pošto je nemoralno da doktor bude i državni službenik u zdravstvenom centru i vlasnik privatne ordinacije, onda je za fiktivnog vlasnika izabran penzioner koji ima 76 godina -  navodi se u saopštenju OO SPS-a Surdulica.

Uz saopštenje SPS je dostavio i  dokumentaciju iz koje se vidi da je mesec dana pre nego što je predmetna ordinacija zvanično registrovana fiktivni vlasnik dao ovlašćenje dr Čedomiru Trajkoviću da u njegovo ime može zaključiti ugovor o zakupu poslovnog prostora.

Trajković je 11. aprila 2008. godine potpisao ugovor sa svojom suprugom i javnom tužiteljkom Danijelom Trajković, koja je svom suprugu izdala u zakup deo porodične kuće kao poslovni prostor i to bez plaćanja zakupnine.

- U postpku kontrole poreski inspektor je nedavno utvrdio da ovakav ugovor o zakupu poslovnog prostora, bez plaćanja naknade, ne podleže poreskoj obavezi iz Zakona o porezu na dohodak građana. Zato javna tužiteljka i njen suprug ne moraju da plaćaju porez u budžet Republike Srbije iako njihova ordinacija svakog dana pravi profit - kaže se u saopštenju SPS-a.

Ocenjujući da za FK „Radnik“ i zakup stambenog prostra za fudbalere „Radnika“ „važe neki drugi zakoni i neka druga politička pravila koje tužiteljka sprovodi“, SPS napominje da je taj klub ipak napravio neverovatan rezultat, palsiravši se u Jelen Super ligu, bez obzira što „rukovodstvo „Radnika“ nije imalo svog javnog tužioca od koga bi zakupili poslovni prostor na mufte“.  

- Surdulički socijalisti žele na ovom malom primeru da građanima prikažu kako funkcioniše poreski i pravosudni sistem, ako ste pre podne javni tužilac, a posle popodne privatni preduzetnik, a u obe smene politički miljenik režima.

Zbog ovakvih pojava, gde lekari poput dr Trajkovića istovremeno primaju državnu platu u državnoj bolnici i imaju ugovor o dopunskom radu u sopstvenoj privatnoj ordinaciji, mladi lekari svakog dana beže iz Srbije u inostranstvo - kaže se u saopštenju koje je potpiso OO SPS-a u Surdulici.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: