SPS-u 15 mesnih zajednica

Lokalne vesti - Utorak 04.07.2017 - 11:24

Nakon izbora za organe mesnih zajednica na teritoriji grada Vranja, koji su održani početkom juna, 15 predsedničkih mesta u Savetima MZ će pripasti SPS - u na osnovu koalicionog dogovora sa SNS - om.

Ovako se glasalo FOTO OK Radio Ovako se glasalo FOTO OK Radio

Momir Stojiljković, jedan od potpredsednika SNS - a, podseća da su socijalisti i pre početka izbora na zajedničkim listama imali 30 odsto kandidata.

- Njima su građani poverili svoje glasove i ti ljudi su prošli na izborima.

Što se tiče predsednika mesnih zajednica, na osnovu tog dogovora, sad smo u pregovorima koje će mesne zajednice pripasti SPS - u.

Pri kraju smo dogovora, ali bi u toku dana trebalo da imamo konačan dogovor, jer smo socijalistima dali predlog, i čekamo da nam odgovore
- navodi Stojiljković.

Na osnovu tog predloga, socijalistima će pripasti mesto predsednika u pet gradskih, sedam seoskih i u tri mesne zajednice na teritoriji Vranjske Banje.

Na teritoriji grada Vranja ima 52 mesne zajednice, od kojih su 43 u Vranju, a devet u Vranjskoj Banji.

Statutom grada Vranja predviđeno je da saveti mesnih zajednica mogu da imaju od sedam do 17 članova, i to u zavisnosti od broja stanovnika na teritoriji određene mesne zajednice.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: