SRAMNO: Gimnazija kao prometna ulica!

Lokalne vesti - Utorak 31.03.2015 - 11:16

Od kako je Partizanska ulica u Vranju zatvorena za saobraćaj zbog radova, dvorište Gimnazije postaje vrlo prometna ulica, ali i veoma posećen parking.

Dvorište Gimnazije u Vranju kao parking prostor, ali i veliki bezbedonosni problem Dvorište Gimnazije u Vranju kao parking prostor, ali i veliki bezbedonosni problem

Ispred škole je opšti saobraćajni kolaps, što od parkiranih, što od vozila u prolazu.

U Saobraćajnoj policiji kažu da je dvorište Gimnazije bilo tema više sastanaka Saveta za bezbednost saobraćaja.

Prema rečima komandira odeljenja Saobraćajne policije Igora Živkovića, za sada se ništa neće raditi po pitanju sprečavanja odvijanja saobraćaja u krugu Gimnazije, jer nije rešeno imovinsko-pravno pitanje zemljišta između te srednje škole i Učiteljskog fakulteta.

Kako kaže, vranjski vozači koriste ovaj svojevrsni „pravni vakuum“.

– Mi smo dijagnostifikovali taj problem. Prilaz iz Zmaj Jovine ulice u krug Gimnazije je omogućen, jer je metalna kapija otvorena. Iz pravca Partizanske ulice je ulaz zatvoren.
 

Tu nisu rešeni imovinsko-pravni poslovi. Ne zna se čije je to zemljište, da li pripada Gimnaziji ili Učiteljskom fakultetu i zbog toga moramo da vidimo kako ćemo problem da rešimo.

Dakle, postoji vakuum koji vozači koriste i tuda prolaze, a nije mali broj ni prakiranih automobila – kaže Živković.

Prema njegovim rečima, postoji opcija da Saobraćajna policija zabrani ulaz u krug Gimnazije saobraćajnim znakom ili da se metalna kapija zaključava.

Međutim, kako dodaje, dok se imovinsko-pravni nesporazumi između Gimnazije i Učiteljskog fakulteta ne reše, neće biti ni saobraćajni problem rešen.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: