SRAMOTA: Niko u Borinom Vranju neće njegove knjige!

Lokalne vesti - Utorak 17.02.2015 - 09:38

Štamparija „Plutos“ iz Vranja pred kraj prošle godine štampala je Izabrana dela Borisava Stankovića, u luksuznom kožnom povezu.

Spomenik najpoznatijem Vranjancu Bori Stankoviću u gradskom parku u Vranju Spomenik najpoznatijem Vranjancu Bori Stankoviću u gradskom parku u Vranju

Iako ovdašnje Biblioteka, Gimnazija, Pozorište i Književna zajednica nose njegovo ime, a Muzej održava njegovu rodnnu kuću, niko od njih, za više od dva meseca od kada su knjige štampane, nije naručio ni jedan komplet ovog izdanja.

Treba pomenuti da i još dve kulturne manifestacije u Vranju nose ime čuvenog književnika - “Borini pozorišni dani” i “Borina nedelja”.

Po rečima Radosava Rašića, direktora “Plutosa”, od pomenutog izdanja prodato je oko 50 kompleta.

- Najčešći kupci su firme koje imaju klijentelu van Vranja i te knjige nose kao poklone. Uoči obeležavanja Dana grada Vranja, gradska uprava je naručila nekoliko kompleta.

Pored njih i pet kompleta je naručilo Načelstvo Pčinjskog upravnog okruga. U današnje vreme ljudi gledaju da uštede, a prvo se izgleda štedi na knjigama – kaže Rašić.

Cena kompleta Izabranih dela  Bore Stankovića u izdanju “Plutosa” je  8.000 dinara.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: