Srećan 65. rođendan - Dobrodošli direktore!

Lokalne vesti - Sreda 16.07.2014 - 17:46

Dugogodišnji direktor Doma za učenike u Vranju Ljubiša Anđušević (SPS) ponovo je imenovan za direktora te ustanove, bez obzira što je ovih dana navršio 65. godina života.

Ljubisa Andjusevic Ljubisa Andjusevic

Anđušević je ispunio uslove i za starosnu penziju, ali ga je Upravni odbor ponovo izabrao za prvog čoveka Doma, što znači da će verovatno u penziju da ode kao direktor sa skoro 70 godina života.

- Nelegalni Upravni odbor Doma za učenike ponovo je izabrao sadašnjeg direktora Ljubišu Anđuševića sa 65 godina na još jedan mandat, tako da je rame uz rame sa Krstom Janjićem iz „Vodovod“- a, a ozbiljno „ugrožava“ i rekord Dragana Tomića.

U firmi ima dva Upravna odbora, jedan stari kome je istekao mandat i jedan novi koji je spreman da uskoči u igru po potrebi, a koji nije još verifikovan.

Na konkurs se javila radnica Doma učenika Suzana Stanković, vaspitačica sa osmim stepenom stručne spreme i dvadesetogodišnjim radnim iskustvom.

Po svemu sudeći, SPS -u treba iskusni „perač“ para za potrebe partije – kaže naš sagovornik iz Doma za učenike.

Stari-novi direktor Anđušević kaže da ima 64 godine i da je legalno izabran za direktora u još jednom mandatu. – Mene je izabrao Upravni odbor Doma za učenike.

Njima mandat traje dok se ne izabere novi, tako da je sve odrađeno po zakonu. Bilo je i drugih kandidata, ali su eto izabrali mene – kaže Anđušević.

U „odbranu“ novog direktora stao je gradonačelnik Vranja Zoran Antić koji kaže da je Anđušević do sada bio „perfektan direktor“ i da zaslužuje da to bude i u još jednom mandatu.

– Gospodin Anđušević je vezan za političko kadrovisanje, a ne za pitanje iz oblasti rada i radnog zakonodavstva.

Reč je o čoveku koji vodi ustanovu izuzetno dobro, štaviše perfektno u odnosu na one koji su se tamo kandidovali za direktore.

Dobio je podršku direktno i neposredno i istrajaće u tome da bude na toj funkciji – kaže Antić.

Za Ljubišu Anđuševića vežu se brojne afere, a ona koja je najviše uzburkala javnost odnosila se na brojna zapošljavanja rođaka u javnim preduzećima, o čemu su ovdašnji mediji izveštavali. 

Inače, na funkciji direktora Doma za učenike je od 2009. godine, a pre toga bio je prvi čovek Sportske hale u Vranju.

autor: Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: