Srpska kuća mora pasti: Ministarka IZRIBALA GRADITELJE

Lokalne vesti - Sreda 26.07.2017 - 13:57

Vranje – Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je u sredu obišla radove na Koridoru 10 kod Levosoja i iskritikovala izvođače radova zbog kašnjenja.

Ministarka najavila nenajavljene posete putarima FOTO: Nikola Lazić Ministarka najavila nenajavljene posete putarima FOTO: Nikola Lazić

Deonica koridora Srpska Kuća – Levosoje je jedina na kojoj radove izvodi konzorcijum domaćih preduzeća.

- Danas ovde vrvi od radnika, možda je to zato što sam ja ovde.

Nema više pomeranja rokova, deonica Srpska Kuća - Levosoje mora biti gotova do novembra ove godine
- poručila je putarima ministarka Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je rekla da se kasni sa izvođenjem radova, iako je država ispunila sve obaveze prema izvođaču, uključujući i avans u iznosu od 392 miliona dinara.

Nastavak razgovora sa izvođačima radova i predstavnicima lokalne samouprave u Bujanovcu će se odvijati iza zatvorenih vrata na posebnom sastanku, najavila je ministarka i dodala da će nastaviti sa nenajavljenim posetama trase sve do završetka radova.

- Radovi moraju biti intenzivirani a izvođač mora da poveća broj radnika i opreme kako bi radovi bili gotovi u novembru - poručila je ministarka.

Izvođač radova na deonici Srpska Kuća - Levosoje je domaći konzorcijum koji čine preduzeća “MBA - Miljković” i “Srbija autoput” iz Beograda, dok je podizvođač novosadska Centralna putna laboratorija.

Dužina deonice iznosi nešto više od osam kilometara, a ugovorena cena radova sa PDV-om je nešto preko četiri milijarde dinara, uz dodatnih 372,5 miliona za regulaciju Južne Morave i njenih pritoka.

Prvobitni plan je bio da ovaj deo Koridora 10 bude pušten u saobraćaj krajem prošle godine, ali je taj rok pomeren za 10 meseci, zbog, kako je tada objašnjeno, kiše, snega i projekata koji su morali da budu dorađeni.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: