SRPSKI: Raskopavaju tek završenu ulicu!

Lokalne vesti - Ponedeljak 11.05.2015 - 10:26

Nakon što je nedavno napravljena, Drvarsku ulicu u Vranju radnici „Vodovoda“ ponovo raskopavaju.

Gotovo? Ajd sad iz početka - foto A. Stojković Gotovo? Ajd sad iz početka - foto A. Stojković

Kako saznaje OK Radio, nova vodovodna mreža u tom delu grada je završena, nakon čega je ulica vraćena u prvobitno stanje.

U međuvremenu, meštani Drvarske koji nisu želeli novi priključak su se predomislili i u „Vodovodu“ zatražili da ih radnici povežu na novu mrežu, pa je neophodno da se ulica ponovo raskopava.

– Nedavno je u Drvarskoj ulici odrađena nova vodovodna mreža, ali građani nisu hteli da plate priključke. Čekali smo oko šest meseci, a onda ulicu vratili u prvobitno stanje.

Nakon toga, meštani Drvarske su od „Vodovoda“ zatražili nove priključke i sada ulica ponovo mora da se raskopava. To je veliki problem koji imamo sa građanima i nije samo u Drvarskoj ulici.

Problematično je i u ulici 9.Jugovića. Nju nismo presvukli i čekamo da se priključci završe. Mnogo je lakše kada je ulica sa kockom, jer je asfalt problem da vadimo naknadno – kaže direktor Direkcije za izgradnju Dragan Stojković.

Prema njegovim rečima, sličnih problema ima i u Dalmatinskoj ulici, gde su rovovi samo zakrpljeni i dok se ne reše svi novi priključci, ulica neće biti asfaltirana.

– Svi oni koji ne plate novi priključak, koristiće vodu iz stare vodovodne mreže, odnosno starih azbestnih cevi. Mi želimo da tu mrežu uništimo, jer stvara probleme zbog pucanja.

Kako Direkcija ne bi bila taoc neregulisanih odnosa između „Vodovoda“ i građana, ovo pitanje pokrenućemo na sednici Skupštine. Ne može ovako da se radi, jer se realizacija komunalnog programa dovodi u pitanje i ne može niko da se igra budžetskim parama – kaže Stojković.

Inače, priključak na novu vodovodnu mrežu građane Vranja košta 18.200 dinara.

Da bi se stara uništila, potrebno je da se sva domaćinstva priključe na novu mrežu, kažu u Direkciji.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: