Srušena udžerica u Nemanjinoj

Lokalne vesti - Utorak 12.07.2016 - 10:44

Pripadnici Izvršnog odeljenja Sekreterijata za inspekcijske poslove i PU Vranje u utorak ujutro su počeli rušenje udžerice u Nemanjinoj 70 koja se urušila u nedelju 3. jula.

Radnici Vodovoda uklanjanju ruševinu FOTO D. Ristić/OK Radio Radnici Vodovoda uklanjanju ruševinu FOTO D. Ristić/OK Radio

Kako je ova kuća odavno pretila da se sruši i da je postojala velika mogućnost da neko strada, nadležne inspekcijske službe su još poodavno donele rešenje o rušenju.

Međutim, stanari kuće, brat i sestra Zagorka (76) i Danilo Spasić (71) odbijali su da napuste kuću i pređu u kolektivni smeštaj.

U međuvremenu, kuća se urušila sama od sebe, tako da je moralo da se dela po hitnom postupku, kako bi se ruševina uklonila iz centra grada.

- Doneto je izvršno rešenje o rušenju objekta i naloženo naslednicima da ga uklone.

Kako su oni to u naloženom roku nisu učinili, Izvršno odeljenje Sekreterijata za inspekcijske poslove, nadležno za ovakve slučajeve, pristupilo je rušenju objekta u Nemanjinoj 70.

Rušenje vrše zaposleni u vranjskom Vodovodu, koji sa Gradskom upravom ima potpisan ugovor za izvođenje ovih radova
– kaže za OK Radio Boban Antanasijević, načelnik Sekreterijata.

Dvoje vremešnih stanara ove kuće se trenutno nalaze u Prihvatilištu Centra za socijalni rad, ali je to privremeno rešenje.

Gradska većnica za socijalna pitanja Danijela Milosavljević kaže da postoji predlog za njihovo trajno zbrinjavanje.

- Postoji predlog Centra za socijalni rad da se njih dvoje trajno smeste u Dom za stara lica, pošto se radi o licima u godinama.

To bi bilo trajno održivo rešenje, ali, kako je Zagorka Spasić to ranije odbijala, trebalo bi raditi sa njima i motivisati ih da pristanu na to.

U tom slučaju, kako je Dragica korisnik starosne penzije, ona bi troškove delimično finansirala, a što se tiče Danila, koji nema primanja, njegov boravak bi finansirala Republika, kao i u drugim slučajevima socijalno ugroženih lica
– objašnjava Danijela Milosavljević.

 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: