Šta ti bi?

Lokalne vesti - Sreda 10.09.2014 - 09:20

Vranje - Forum predstava »Šta!?Ti!?Bi!?« nastala u okviru projekta »Moramo Da Vam Kažemo!« premijerno je izvedena u utorak u OKC-u.


Predstava je izvedena pred preko 80 mladih koji su prisustvovali i interaktivno učestvovali u njoj.

Projekat »Moramo Da Vam Kažemo!« finansira koalicija KORAK i Delegacija EU u Republici Srbiji a realizuje udruženje »Epicentar« iz Vranja.

 »Šta?!Ti?!Bi?!« je angažovana predstava koja u prvom planu razmatra seksualnost adolescenata koja odstupa od većinske u sredini u kojoj je heteroseksizam dominantan kontekst a stepen diskriminacije visok.

Nakon uobičajene tinejdžerske igre, glavni protagonista se zaljubljuje u svog druga i počinje da se suočava sa različitim problemima u sredini u kojoj živi.

Predstava pokušava da podcrta tek neke od nivoa problema, pritiska i odbacivanja sa kojim se može suočiti neko ko se po nekom svojstvu razlikuje od većine.

Predstava je rezultat petodnevnog trening-kampa, na kome su srednjoškolci, romske i srpske nacionalnosti, diskutovali o ljudskim pravima.

Oni su se posebno bavili diskriminacijom LGBT osoba, koja je prema istraživanju stavova mladih prema marginalizovanim grupama najzastupljenija među mladima u Pčinjskom okrugu, napominju iz udruženja »Epicentar«.

Tatjana Stamenković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: