Stala obnova Pozorišta, Grad preti raskidom ugovora

Lokalne vesti - Utorak 01.07.2014 - 13:58

Rekonstrukcija zapaljenog pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju zapala je u neočekivane teškoće, jer radovi na obnovi već kasne, a izvoođači traže produženje rokova gradnje.

Sad j sve lakše: udaranje temelja novog Pozorišta u Vranju Sad j sve lakše: udaranje temelja novog Pozorišta u Vranju

Obnova Pozorišta počela je zvanično 23. januara 2014. godine, a rok za završetak prve faze radova je bio 150 dana, ili najkasnije do kraja juna.

Taj rok je istekao, a radovi su vrlo daleko od projektovanog kraja, pa je izvođač, preduzeće „Banković“,  tražilo dodatnih 75 dana za okončanje radova.

Tim povodom održana je u utorak sednica Odbora za obnovu Pozorišta, kojom je predsedavao gradonačelnik Vranja  Zoran Antić.

Predstavnici izvođača na sednici su tražili prolongiranje roka za završetak radova zbog, kako su naveli, vremenskih uslova, sanacije kule i oštećenja devet  stubova.

-  Snosim najveću odgovornost! Ako smo uspeli da obezbedimo sredstva za obnovu, neću dozvoliti da se realizacija ove investicije produži unedogled.

Zahtevam da preduzeće „Banković“  do 9. jula dostavi dinamički plan sa kompletnim rokovima, zatim potpunu informaciju o dosadašnjim radovima, kao i preduzete mere izvođača po pitanju poštovanja rokova - rekao je gradonačelnik Antić.

On je čak zapretio i raskidom ugovora sa izvođačem radova vrednih 25 miliona dinara, ukoliko se obnova teatra nastavi ovim tempom.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: