Stamenković: Očuvan DEMOKRATSKI KORPUS u Vranju

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.04.2016 - 14:28

Lider GrO DS-a u Vranju Slobodan Stamenković ocenjuje da je ta stranka dobila projektovani broj glasova na lokalu i da je najvažnije da je nakon izbora očuvan „demokratski korpus u Vranju“.

Stamenković: DS na projektovanom broju glasova; Foto: D. Ristić Stamenković: DS na projektovanom broju glasova; Foto: D. Ristić

Stamenković naglašava da je zbog brojnih problema otežano pristizanje podataka sa biračkih mesta, pa DS mora da se osloni na podatke GIK-a.

- Mi smo osvojili manje-više projektovani broj glasova, plus-minus jedan odsto i otprilike smo na republičkom proseku.

Izašli smo sami na izbore, nismo imali resurse, niti sredstva za skuplju kampanju, već smo se fokusirali na neposredan kontakt sa biračima u kojem smo pokušali da im objasnimo značaj demokratskih i pristojnih odnosa u politici.

Birači su odlučili tako kako su odlučili, pa ćemo videti šta će biti dalje
– odgovara Stamenković.

Komentarišući rezultate lokalnih izbora, on je, kako kaže, iznenađen disproporcijom u broju glasova između SNS-a i SPS-a.

- Ja sam očekivao da će referendumska atmosfera, koja se nametnula između te dve stranke, doneti neki bliži odnos glasova.

Malo iznenađenje za mene je i to što su radikali i koalicija DSS – Dveri ostali ispod cenzusa, očekivao sam da će u gradskom parlamentu biti zastupljen veći broj političkih opcija
– kaže Stamenković.

On je istakao da će GrO DS-a nastaviti da funkcioniše, bez obzira na nepovoljne okolnosti.

- Kada pogledamo naš rezultat i rezultat SDS-a i LDP-a, najvažnije je da je uprkos svemu, očuvan demokratski kapacitet u Vranju, jer nikako ne bi valjalo da je drugačije – smatra lider vranjskih demokrata.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: