Stamenković: Ostajemo uz SPS

Lokalne vesti - Ponedeljak 14.04.2014 - 15:10

Predsednik Skupštine grada Vranja Slobodan Stamenković najavio je u ponedeljak održavanje 23. sednice lokalnog parlamenta svestan spekulacije i nagađanja koja danima prate ovaj događaj.

Stamenković Stamenković

On je priznao da je većina pred skupštinu možda nejasna, ali napominje da neće zauzimati bilo kakav stav prema odbornicima koji se priklone većini ili opoziciji.

- Ne želim da se osvrćem  niti da zauzimam bilo kakav stav prema odborniku koji u medjuvremenu promeni neku svoju politicku opciju i prikloni se ovoj ili onoj većini.

Poverenje naroda je dobio na izborima, na meni je da poštujem njegovo prisustvo bez obzira ispred koje stranke bio, a da li je to u skladu sa nekim drugim stvarima kao što su etički i moralni principi nije na meni da presuđujem – rekao je Stamenković.

Na pitanje  hoće li sadašnja vlast opstati i hoće li pred naletom novog talasa naprednjaka vladavina SPS konačno biti okončana, po svoj prilici biće odgovoreno pred početak same Skupštine.

- Odbornici koji promene odborničku grupu u obavezi su da, do početka sednice Skupštine, u pismenoj formi izveste predsednika ili predsedavajućeg da prelazi u drugu grupu – kaže Stamenković.

Pred početak dnevnog reda izvršiće se verifikacija novih odbornika, jer su neki na prethodnoj sednici izabrani za članove Gradskog veća, a ta funkcija je u direktnom sukobu interesa sa vršenjem dužnosti odbornika.

Govoreći iz pozicije lidera vranjskih demokrata Stamenković je obrazložio da je potpisivanjem koalicionog sporazuma sa SPS, ova stranka prihvatila na sebe obaveze u pogledu funkcionisanja vlasti i do sada se ništa nije promenilo.

- Demokratska stranka će imati sastanak, danas u svojim prostorijama, sa odborničkom grupom i videćemo da li će odbornici odlučiti da nastave svoj mandat u koaliciji ili će imati neka druga razmišljanja.

To je jedna legitimna stvar – kazao je on za OK radio.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: