Stari nesporazumi oko nove pijace

Lokalne vesti - Petak 11.09.2015 - 10:08

Stručnjaci Zavoda za urbanizam iz Vranja predstavili su na javnoj raspravi arhitektonsko - urbanističko rešenje nove gradske zelene pijace u naselju ,,Ogledna stanica".

Lepo izgleda na papiru, ali je daleko od realizacije: nova pijaca Lepo izgleda na papiru, ali je daleko od realizacije: nova pijaca

U prisustvu predstavnika mesnih zajednica, odbornika i nadležnih javnih službi održana je prezentacija na kojoj je govorila direktorka Ubanizma Tatjana Cvetković.

Ona je naglasila da je lokacija nove pijace utvrđena Generalnim urbanističkim planom i da se nalazi na uglu ulica Blagoja Parovića, Danila Petrovića i Veljka Vlahovića.

Predviđena površina je 1.920 kvaadrata, a kapacitet 110 tezgi. Urbanističkim rešenjem planirana je i izgradnja parkinga, kao i manjeg parka.

Zanimljivo da je tender za radove na ovoj pijaci već proveden, a da je posao vredan oko 17 miliona dinara već dobila “Tončev gradnja” iz Surdulice.

No, tada su na površinu isplivali problemi sa lokacijom, jer je zemljište koje je planirano za ppijaccu u privatnoj svojini, pa je Grad od njega potpuno odustao i jednstavno promenio lokaciju pijace.

Sadašnji prostor planiran za pijacu je u svojini Grada i ne postoje nikakve prepreke za brzu realizaciju ovog projekta, kao i izdavanje dozvola.

U javnoj raspravi koja je usledila predstavnici Saveta MZ Ogledna stanica nisu se složili sa lokacijom, već su predložili drugu. Prema rečima nadležnih reč je o zemljištu gde nisu rešeni imovinski odnosi, što donosi sijaset problema.

Predstavnici mesnih zajednica koje se graniče sa Oglednom stanicom izneli su predlog da se zarad javnog interesa zelena pijaca izgradi u nekom drugom naselju napominjući da je pre nekoliko godina vodjena javna rasprava o Generalnom urbanističkom planu i da su predstavnici MZ Ogledna stanica tada mogli da iznesu svoj predlog.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: