Stečaj u četiri firme sa juga

Lokalne vesti - Utorak 03.02.2015 - 09:35

„Vodogradnja“ iz Vranja, „Proleće“ iz Bujanovca i „Veterinarska stanica“ iz Surdulice jedine su tri firme iz Pčinjskog okruga u kojima je, odlukom Vlade Srbije, uveden stečaj.

Agencije udara završni pečat Agencije udara završni pečat

Uz ove firme treba svrstati i Šik Kopaonik iz Kuršumije, koja je do sada bila deo „Simpo“ sistema.

Ovoga puta i privatizaciju i stečaj izbegli su vetrerinarska stanica iz Bujanovca, ali i Vranjska i Bujanovačka Banja, takođe posebnom odlukom Vlade.

Za sada je neizvesna sudbina hotela “Železničar” u Vranjskoj Banji, jer će “Želturist”, firma koja je upravljala hotelom, takođe otišla u stečaj.

Ove firme se nalaze na spisku od 188 preduzeća koja su bila na pisku za privatizaciju, ali nisu prodata jer nije bilo zainteresovanih, pa se Vlada, kao vlasnik, odlučila na uvođenje stečaja.

Direktor „Vodogradnje“ Radoš Mrdak kaže da je odluka Vlade iznenađujuća, jer su u ovom preduzeću računali da će ostati u sistemu „Srbija vode“.

- Imali smo neka obećanja od ovog preduzeća da ćemo se naći u tom sistemu, ali nekome nije odgovaralo da ostanemo takvi.

Nada da ćemo ostati u sistemu „Srbija voda“ podgrejana je zbog  poplava i nevremena koji su postali sve učestaliji.  

Šta se tačno desilo pa obećanje nije ispunjeno, ne znam - kaže Mrdak.

Mrdak dodaje da je u ponedeljak došlo i do promene  stečajnog upravnika u ovom preduzeću, i da je sada na toj poziciji Dejan Manić iz Leskovca.

 - Vodogradnja je imala 36 radnika. Postoji najava da će deo radnika da pređe u druge firme, ali to nije još sigurno – kaže Mrdak.

Kako je najavljeno iz Vlade Srbije, socijalni programi treba da budu sprovedeni u narednih 60 dana, a otpremnine su 200 evra po godini staža kod poslednjeg poslodavca, odnosno maksimalno 8.000 evra.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: